O prajitura rapida cu budinca de casa cred ca pe placul tuturor este si datorita faptului ca se prepara usor dar si faptului ca budinca folosita este preparata in casa. Va recomand sa serviti alaturi un pahar cu Riesling dulce, Franz Reh Late Harvest de la Crama Oprisor.
Ingrediente budinca ciocolata:
500 ml lapte,
2 galbenusuri de ou,
2 linguri amidon alimentar,
2 linguri cacao,
5 linguri zahar,
1 plic gelatina fin alb maruntita de la Dr. Oetker(10 g)
Ingrediente budinca vanilie:
500 ml lapte,
2 galbenusuri ou,
2- 1/2linguri amidon alimentar,
3-4 plicuri zahar vanilat( sau miezul de la o pastaie de vanilie),
5 linguri zahar,
1 plic gelatina fin alb maruntita(10 g)
Preparare:
Galbenusurile de ou, impreuna cu zaharul,praful de cacao,si amidon le amestecam adaugand treptat cate putin lapte rece pana se omogenizeaza dupa care punem compozitia la fiert pana se ingroase. Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa rece, apoi o incalzim usor si o punem la budinca fiarta.
La fel procedam si la budinca de vanilie doar ca nu vom folosi cacao (putem prepara si cu alte gusturi budinca daca schimbam zaharul vanilat cu esenta dorita).
Dupa ce le-am fiert asezam un strat de biscuiti intr-o tava (forma), si incet turnam deasupra lor una din budinci. Lasam sa se inchege putin deasupra si asezam inca un strat de biscuiti avand grija sa fie asezati in aceeasi ordine ca stratul de la baza (se fa felia mai usor). Deasupra noului rand de biscuiti turnam cealalta budinca pe care o vom acoperi iar cu un rand de biscuiti. Pudram cu cacao si dam tava la rece pentru cel putin 2-3 ore(eu o las o noapte intreaga la racit).
Comentarii recente
Roxana
04/11/2012 at 18:09ce bine arata, o sa incerc si eu!!!!
LianaFilipas
04/11/2012 at 19:39Roxana , merita incercata mai ales cand esti pusa in fata faptului implinit . Ma pregatesc sa o prepar si in varianta de post . te sarut !
Bucataresele Vesele
04/11/2012 at 20:18Trebuie sa o incerc si eu !!
LoredanaCarp
04/11/2012 at 20:40🙂
Iuliana Murariu
10/11/2012 at 18:02foarte tentant. intrebare: biscuitii ar trebui inmuiati putin in lapte? sau se vor inmuia de la budinca?
LoredanaCarp
10/11/2012 at 21:06Iuliana se inmoaie de la budinca, nu mai trebuie sa-i inmoi in lapte 🙂
Iuliana Murariu
10/11/2012 at 21:24mersi 😉 chiar acum am terminat-o, e la frigider. Mi-am dat seama cand am vazut budinca fierbinte.. e normal ca o sa seinmoaie biscuitii 😀
e chiar rapid simplu si gustos 🙂 multumesc pentru idee
LoredanaCarp
11/11/2012 at 16:40Cu multa placere !! sa aveti pofta!!
Iuliana Murariu
10/11/2012 at 21:24mersi 😉 chiar acum am terminat-o, e la frigider. Mi-am dat seama cand am vazut budinca fierbinte.. e normal ca o sa seinmoaie biscuitii 😀
e chiar rapid simplu si gustos 🙂 multumesc pentru idee
Iuliana Murariu
10/11/2012 at 18:02foarte tentant. intrebare: biscuitii ar trebui inmuiati putin in lapte? sau se vor inmuia de la budinca?
Miruna Ana-Maria
12/11/2012 at 19:10cu ce se poate inlocui gelatina? daca renunt la aceste ingrediente si folosesc budinca din aia la plic,va iesi?
Gabi Iosif
27/01/2014 at 09:33biscuiti nu trebuie inmuiati?
LianaFilipas
27/01/2014 at 10:16Buna Gabi . Biscuitii nu trebuie insiropati 🙂
Zoia Cornelia Ana Poghirca
19/09/2014 at 23:01Maine fac prajitura rapida!
Daria Moldovan
23/02/2016 at 17:24Ce dimesiuni are forma in care ati facut prajitura?? Mi se par enorme cantitatile pt budinci..