Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura rapida cu budinca de casa

Prajitura rapida cu budinca

prajitura rapida cu budinca de casa  cred ca pe placul tuturor este si datorita faptului ca se prepara usor dar si faptului ca budinca folosita este preparata in casa. Va recomand sa serviti alaturi un pahar cu  Riesling dulce, Franz Reh Late Harvest de la Crama Oprisor.

Ingrediente budinca ciocolata:
500 ml lapte,
2 galbenusuri de ou,
2 linguri amidon alimentar,
2 linguri cacao,
5 linguri zahar,
1 plic gelatina fin alb maruntita de la Dr. Oetker(10 g)

Ingrediente budinca vanilie:
500 ml lapte,
2 galbenusuri ou,
2- 1/2linguri amidon alimentar,
3-4 plicuri zahar vanilat( sau miezul de la o pastaie de vanilie),
5 linguri zahar,
1 plic gelatina fin alb maruntita(10 g)

Preparare:
Galbenusurile de ou, impreuna cu zaharul,praful de cacao,si amidon le amestecam adaugand treptat cate putin lapte rece pana se omogenizeaza dupa care punem compozitia la fiert pana se ingroase. Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa rece, apoi o incalzim usor si o punem la budinca fiarta.
La fel procedam si la budinca de vanilie doar ca nu vom folosi cacao (putem prepara si cu alte gusturi budinca daca schimbam zaharul vanilat cu esenta dorita).
Dupa ce le-am fiert asezam un strat de biscuiti intr-o tava (forma), si incet turnam deasupra lor una din budinci. Lasam sa se inchege putin deasupra si asezam inca un strat de biscuiti avand grija sa fie asezati in aceeasi ordine ca stratul de la baza (se fa felia mai usor). Deasupra noului rand de biscuiti turnam cealalta budinca pe care o vom acoperi iar cu un rand de biscuiti. Pudram cu cacao si dam tava la rece pentru cel putin 2-3 ore(eu o las o noapte intreaga la racit).

Prajitura rapida

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram