Prajitura rapida cu mere si glazura de ciocolata este o prajitura ce se prepara foarte usor si rapid.
Este potrivita atat pentru zilele de post cat si pentru sarbatori in fuctie de ce ingrediente folositi la glazura. Chiar daca vi se anunta musafiri neasteptati aceasta prajitura se prepara repede pentru a servi cu ceva dulce musafirii. Va invitam sa vedeti si alte prajituri ce se prepara la fel de usor ca aceasta la sectiunea Deserturi Rapide.
Ingrediente Prajitura rapida cu mere si glazura de ciocolata :
1 kg mere
50 ml apa
200 g zahar
3 plicuri budinca de vanilie
300 ml apa
circa 500 g biscuiti Petit Beure
Ingrediente Glazura ciocolata:
175 g apa
150 g frisca vegetala (eu am folosit 100 g frisca vegetala si 50 g smantana)
225 g zahar
75 cacao
10 g gelatina
Preparare Prajitura rapida cu mere si glazura de ciocolata :
Merele se curata si apoi se razuiesc pe razatoarea mare. Dupa ce au fost razuite se pun intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 200 g zahar. Se fierb timp de 10 minute. In acest timp dizolvam budincile in 300 ml apa rece si se toarna la merele de pe foc. Se mai fierb impreuna 2-3 minute pana se ingroase.
Intr-o tava cu dimensiunea de 28 x40 cm punem un rand de biscuiti peste care turnam compozitia de mere. Imediat deasupra punem un alt rand de biscuiti si lasam la rece pana preparam glazura.
Preparare Glazura ciocolata :
Cum nu am avut in casa ciocolata mi-am amintit de aceasta glazura facuta din cacao pe care am vazut-o la Laura, asa ca am purces sa o incerc cu aceasta ocazie. Am modificat putin ingredientele date de Laura in reteta, in functie de ingredientele pe care le-am avut eu la indemana si pot sa spun ca a iesit o glazura de nota zece. Multumesc Laura !
Iata cum am procedat eu la prepararea glazurii de ciocolata. Am cantarit 175 g apa, 100 ml frisca vegetala si 50 g smantana (daca vreti ca prajitura sa fie de post folositi doar frisca vegetala), 225 g zahar si 75 g cacao. Am amestecat aceste ingrediente intr-un vas pe care l-am pus apoi la foc pana s-a topit zaharul avand grija sa nu dea in clocot. Am pus la inmuiat in 50 ml apa rece 10 g gelatina pe care apoi l-am incalzit usor pe foc avand grija sa nu fiarba. Gelatina dizolvata o turnam la compozitia cu cacao si amestecam pana la omogenizare.
Prajitura rapida cu mere, tot o prajitura de Post.
Se strecoara pentru a elimina eventualele granule de cacao care nu s-a amestecat bine si se da la rece pentru circa 30-40 minute. Mai exact se lasa la rece pana consistenta ei devine ca o smantana mai groasa dar care totusi curge. Aceasta glazura de ciocolata astfel preparata o vom turna peste prajitura si se lasa la rece pana glazura se incheaga. Daca sunteti presati de timp si nu aveti timp sa preparati aceasta glazura atunci va recomand sa incercati varianta simpla : 4 linguri cacao, 4 linguri zahar pudra, 50 g unt, si 8-10 linguri apa fierbinte. Amestecati zaharul cu cacao, adaugati untul si lingurile cu apa fierbinte. Amestecati pana la omogenizare si turnati peste prajitura.
Avand in vedere ca suntem in preajma Postului va recomandam sa vedeti si Prajituri ce pot fi preparare in Post – Retete Prajituri de Post.