Prajitura Somloi Galuska Rapida este varianta rapida fara coacere l acestei delicioase prajituri. O alta varianta al acestei prajituri o gasiti la Prajitura Somloi Galuska.
Ingrediente Prajitura Somloi Galuska Rapida:
1 pachet mare piscoturi de sampanie,
300 ml Rom,
100 ml cafea,
100 g stafide,
200 g nuca prajita si taiata grosier,
Ingrediente strat ciocolata Prajitura Somloi Galuska Rapida:
250 g ciocolata menaj,
100 ml frisca lichida,
Ingrediente crema Prajitura Somloi Galuska Rapida:
4 galbenusuri crude,
500 ml lapte,
125 g zahar,
2 plicuri zahar vanilat,
60 g faina,
50 g ciocolata menaj,
200 ml frisca Megle
1 lingura smantana,
Preparare Prajitura Somloi Galuska Rapida:
Stafidele le punem la inmuiat in 100 ml Rom si lasam deoparte pana preparam crema. Nuca o prajim in tigaie apoi o tocam grosier cu cutitul.
Sirop:
Intr-un vas amestecam 200 ml Rom cu 100 ml cafea.
Ne apucam sa preparam crema daca cu maruntisurile am terminat.
Preparare crema Prajitura Somloi Galuska Rapida:
Batem galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si adaugam faina. Adaugam treptat laptele rece amestecand continuu apoi punem cratita cu compozitia rezultata la foc si o fierbem pana se ingroasa crema(amestecam mereu pentru a nu se forma cocoloase). Dupa ce crema e fiarta o impartim in doua si in una din parti adaugam 50 g ciocolata de menaj. Amestecam pana se topeste ciocolata. Dam cele doua creme la frigider pana se intaresc. Cei 200 ml frisca o spumam si cand e pe jumatate batuta adaugam 1 lingura smantana(smantana are rolul de a intari frisca) si continuam spumatul pana frisca e bine batuta. Impartim cantitatea de frisca in mod egal in cele doua creme racite si spumam usor cu mixerul.
Glazura:
Pe baie de aburi punem ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida. O luam deoparte cand ciocolata e topita si ansamblam prajitura.
Ansamblare Prajitura Somloi Galuska Rapida:
Scurgem si romul de pe stafide la siropul de Rom si cafea.
Piscoturile le trecem una cate una prin siropul de rom si cafea. Intr-o forma(tava) punem un rand de piscoturi inmuiate in sirop. Deasupra punem crema de vanilie peste care presaram o parte din stafide, si o parte din nucile prajite. Peste crema de vanilie asezam un nou rand de piscoturi inmuiate in sirop iar deasupra punem crema in care am topit ciocolata deasupra careia vom pune restul de stafide si nuci ramase.
Acoperim totul cu un alt rand de piscoturi insiropate si deasupra turnam glazura de ciocolata pregatita dupa indicatiile de la „Glazura”. Dam forma cu prajitura la rece pentru cateva ore bune (eu recomand sa o lasati la rece cel putin 12 ore)apoi cu o lingura(polonic mai mic) taiati bucati din toate straturile asezati pe farfurie si serviti cu frisca sau stropita cu glazura de ciocolata daca doriti.
[amd-yrecipe-recipe:158]
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Anonymous
31/01/2012 at 18:09super aceasta prajitura – poate si cateva fotografii in plus cu modul de preparare ar fi fost binevenite in opinia mea – insa cu toate ca are o denumire cam… cam pare o prajitura a la french – aurelia
Adela Zilahi
31/01/2012 at 18:58Imi place tare mult aceasta prajitura, cred ca e tare buna si aceasta varianta! Pupicei!! O seara frumoasa sa aveti!!
lia
01/02/2012 at 13:42Yumi, yumi, ce bine mai arata…chiar m-iai facut o pofta ! cred ca-mi fac si eu, dar pana atunci servesc putin de la tine…
pupici
Leila
01/02/2012 at 22:29Aurelia , nu am cum sa ii schimb numele daca asa se numeste , iar in romana nu suna bine traducerea 🙂 Pasi din timpul prepararii nu cred ca sunt necesari deoarece are un grad de dificultate usor …..
Mirela Goleanu
30/07/2012 at 20:47Arata delicios !