Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajituri cu ciocolata alba si mascarpone

Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Astazi mi-am propus sa va ispitesc cu aceste prajituri cu ciocolata alba si mascarpone, se fac foarte usor fiindca pentru a le pregati nu a fost nevoie de cuptor. Sunt prajituri fara coacere in care am folosit o crema vanilata de ciocolata alba cu mascarpone si biscuiti digestivi.
Se apropie Dragobetele, asa ca daca doriti sa va impresionati partenerul cu un desert pregatit in casa dar la care nu trebuie sa muncesti o zi intreaga, atunci merita sa il incercati.
Iar pentru a incheia ziua intr-o atmosfera placuta va recomand sa le acompaniati cu un vin bun, Maiastru Muscat Ottonel de la Crama Oprisor. Este un vin cu un gust fin, relaxant cu arome florale si de fructe proaspete ce se asociaza perfect cu deserturile cu vanilie, crema de zahar ars sau fructe albe.

Măiastra, pasărea ilustrată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată, în legendele populare româneşti, cu forţe magice inepuizabile. Ea exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare.
Vinurile propuse de Crama Oprisor in gama MĂIASTRU au o anumita personalitate, caracterizata printr-o textura catifelata deosebita, o intensitate aromatica neobişnuită si o mineralitate aparte..
O alternativă elegantă, reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute in doi lângă foc.

Maiastru-Muscat-Ottonel.

Va las inca doua retete delicioase ce le puteti incerca, clik pe poza pentru reteta!!!

Prajituri cu ciocolata alba si mascarpone- Ingrediente

  • 12 biscuiti digestivi
  • 150 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana lichida
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 100 ml lapte pentru insiropat
  • nuca de cocos, capsuni pentru decor
ingrediente

Cum se pregatesc prajiturile vanilate cu ciocolata si mascarpone

Se pregateste intai ganache-ul de ciocolata alba.
Se pune smantana intr-o craticioara si se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte, se adauga ciocolata si se acopera pentru 5 min. Se amesteca apoi pana ce devine o pasta fina si se lasa la racit la temperatura camerei.

Separat se mixeaza mascarponele cu frisca lichida, vanilia si zaharul pudra pana ce capata consistenta si volum.
Se pun doua linguri din crema de mascarpone peste ciocolata racita si se omogenizeaza apoi se adauga restul de crema si cu miscari usoare de jos in sus se incorporeaza. Nu mixati excesiv fiindca riscati sa taiati crema. Crema rezultata se da la rece 10-15 min.

Prajituri cu ciocolata alba si mascarpone


Cum asamblam prajiturile

Crema se pune intr-un pos cu varful zimtat. Se trec biscuiti prin lapte, apoi pe jumatate din ei se face cate o avelina inalta. Se aseaza deasupra si ceilalti biscuiti insiropati, se preseaza usor si se niveleaza marginile cu o spatula.

Se trec sandvisurile formate prin nuca de cocos si se aseaza pe un platou.


Deasupra se face inca o avelina si se decoreaza dupa preferinta. Eu am ales sa folosesc, pepite de ciocolata si capsuni proaspeti.
Se lasa la rece cateva ore, timp in care biscuiti se inmoaie atat cat sa poata fi mancati cu lingurita. Serviti alaturi si un pahar cu vin alb- Maiastru Muscat Ottonel de la Crama Oprisor si astfel incheiati o zi perfecta!!
Sa aveti spor si pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram