Rulada cu Crema de Branza si Coacaze
Cea mai simpla rulada facuta pana acum fara sa pornesc cuptorul si de care sunt foarte multumita. Se pregateste foarte repede si este delicioasa. Perfecta pentru zilele calduroase de vara. Alte retete cu deserturi sau prajituri gasiti in sectiunea Deserturi rapide sau Retete Torturi si prajituri.
Va invitam sa rasfoiti si sectiunea cu Retete Delaco unde veti gasi aperitive, deserturi, mancaruri, supe, toate pregatite cu produsele de la prietenii nostrii Delaco.
Ingrediente Rulada cu Crema de Branza si Coacaze
piscoturi de sampanie (16-20 bucati)
2 cutii cu Crema de branza cu smantana Grace(280 g)- Delaco
100 g zahar praf
1 vanilie
200 ml frisca
150 g coacaze rosii si negre
1 plic gelatina (10 g)
folie alimentara pentru impachetat
Ingrediente sirop:
esenta de lamaie sau coaja de lamaie razuita
3 linguri zahar tos
150 ml apa
Preparare Rulada cu Crema de Branza si Coacaze
Mai intai pregatim siropul prin care vom trece piscoturile. Caramelizam zaharul si adaugam peste apa. Lasam sa fiarba pana zaharul caramelizat se topeste. Lasam siropul la racit si adaugam apoi esenta de lamaie (jumatate de fiola sau 1 lingurita mai mare daca aveti esenta la sticluta, sau coaja razuita de la o jumatate de lamaie).
Ne apucam de prepararea cremei.
Coacazele se amesteca cu 3 linguri zahar praf,si se zdrobesc putin cu o furculita astfel incat sa ramana si boabe intregi. Ge;atina se pune la hidratat in 30 ml apa rece.
Crema de branza se scurge dupa care se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat cu ajutorul unui mixer timp de 1-2 minute. Frisca se bate spuma.
Adaugam gelatina la fructele zdrobite( gelatina se pune la incalzit pana devine lichida. NU se fierbe, doar se incalzeste! ). Fructele se adauga la crema de branza si se amesteca pana se omogenizeaza. Compozitia de branza si fructe se adauga treptat la frisca batuta. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Piscoturile se trec prin siropul racit si se aseaza pe folie alimentara ca in imagine in doua randuri. Se acopera cu alta folie si se lasa la rece pentru 1 ora.
Se scot de la frigider, se da deoparte stratul de folie cu care le-am acoperit si intindem peste ele crema. Cu ajutorul foliei ramase rulam usor pana se formeaza o rulada.
Se infoliaza cat mai strans in folie si se lasa la rece pentru 30 de minute.
Se orneaza cu frisca sau cu crema (eu am ales sa las pentru ornat din crema)si deasupra am ornat cu coacaze rosii si negre.
Nota : Se poate lasa o parte de crema pentru ornat, sau se poate orna cu frisca. Gelatina pusa la hidratat se pune doar la incalzit! Nu se fierbe !
Spor sa aveti la prajiturit!
Comentarii recente
olivia
18/07/2018 at 15:21Este o reteta ideala pentru aceasta vreme.
Liana Liana
22/11/2018 at 21:41Si rapida!