Rulada de Biscuiti cu Mascaporne
Cel mai simplu dulce dupa mine este aceasta Rulada de Biscuiti cu Mascaporne. Se pregateste rapid si este varianta mai bogata a clasicului Salam de Biscuiti. Salamul de biscuiti umplut cu crema fina de mascarpone cu nuca de cocos si piersici ii confera acestei rulade o textura si un gust aparte.
Sa vedem in cele ce urmeaza ce am folosit la prepararea ruladei.
Ingrediente Rulada de Biscuiti cu Mascaporne
250 g biscuiti petit beure sau la vrac
100 g nuca macinata
150 g zahar praf
2 linguri cacao
50 ml rom sau 1 fiola esenta rom
100 ml lapte
50 g unt
Ingrediente crema mascarpone
250 g mascarpone
4-5 jumatati piersici din Compot de Piersici-Sun Food
3-4 linguri zahar praf
1 plic zahar vanilat
3-4 linguri nuca de cocos
Preparare Rulada de Biscuiti cu Mascaporne
Biscuitii se zdrobesc cat mai marunt. Punem laptele la fiert in care adaugam zaharul, untul si il fierbem pana untul si zaharul se topeste. Biscuitii bine zdrobiti sau macinati se amesteca cu nuca macinata, cacaua, esenta de rom sau romul si la acestea adaugam laptele in care am pus ingredientele enumerate. Se amesteca pana obtinem o compozitie ce se poate intinde usor.
Mascarponele se amesteca cu zaharul praf, vanilia cu mixerul cateva secunde dupa care adaugam nuca de cocos, sa obtinem o crema mai consistenta care sa se poate indinde usor peste compozitia de biscuiti.
Compozitia de biscuiti se intinde pe folia alimentara, peste punem crema de mascarpone si deasupra punem bucatele de piersici taiate cubulete. Cu ajutorul foliei sucim compozitia sub forma de rulada, strangem bine capetele foliei si dam la frigider pentru cateva ore.
Se poate face o rulada sau doua mai mici, in functie de preferintele fiecaruia.
Comentarii recente
olivia
11/02/2018 at 14:41O reteta rapida si cu siguranta delicioasa,ce merita retinuta si pusa in aplicare.