Ingrediente:
500 g ananas bucati din compot,
200 g zahar,
2 plicuri zahar vanilat ,
375 ml vin alb dulce,
80 g malai,
3 oua separate,
ulei,
frisca pentru ornat,
30 g gelatina Dr.Oetker,
Preparare:
Scurgeti ananasul, pastrand siropul si daca mai e nevoie adaugati apa cat sa obtineti 250 ml sirop. Adaugati 375 ml vin la siropul de ananas, 200 g zahar si plicurile cu zahar vanilat. Dati acest sirop in clocot.Gelatina se dizolva in 50 ml apa rece.
Amestecati malaiulintr-o cratita cu cele 3 galbenusuri, cu 6 linguri de apa rece, apoi turnati siropul fierbinte de fructe si vin, si dati la fiert pana se ingroase si malaiul este fiert. Bateti albusurile pana se intaresc si apoi adaugati-le in crema fierbinte amestecand usor pana se omogenizeaza.Gelatina dizolvata o incalzim usor(atentie, nu o fierbeti!) si o adaugam la crema de mai sus. Ungeti forma de savarina(guguluf) cu unt sau margarina, asezati bucatile de ananas, apoi turnati crema deasupra si dati la rece pentru cateva ore.
Puneti „savarina” pe un platou rotund si decorati cu frisca.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Iuliana
30/09/2012 at 20:21Ce minunatie …
mina
15/01/2013 at 21:31va multumesc pentru retetele geniale