Semifreddo cu miere de albine este o reteta prezentata la televizor in una din zile de catre Nigella Lawson.
Mi-a placut si am incercat-o. Am gasit reteta si pe vastul internet ea se numeste Honey Semifreddo. O recomand sa o incercati si voi este un desert deosebit, foarte rafinat, racoros si foarte usor de pregatit. Un pic m-am abatut de la reteta originala in privinta servirii si am preferat in loc de miere de albine si seminte de pin sa folosesc glazura de ciocolata amaruie. Multumesc Nigella Lawson! Va invitam sa vedeti si reteta Semifreddo cu zmeura!
Ingrediente Semifreddo cu miere de albine :
100 ml miere lichida
1 ou intreg
4 galbenusuri
300 ml frisca Megle
Preparare Semifreddo cu miere de albine :
La mierea de albine adaugam 1 ou intreg si 4 galbenusuri. Vasul in care punem mierea si ouale se pune pe baie de aburi si amestecam continuu pana devine o spuma mai groasa. Spuma se toarna in fir subtire peste frisca batuta si se amesteca treptat pana la omogenizare. Tapetam o forma rotunda detasabila cu folie alimentara turnam compozitia in forma, acoperim si deasupra cu folie si dam la congelator.
Se scoate de la rece se orneaza cu glazura de ciocolata si se serveste.
Comentarii recente
Maxim Loredana
06/06/2014 at 19:42E minunata cu putina coaja de lamaie si portocala …mmmm
Mia
23/04/2016 at 10:10Am incercat aceasta reteta, dar in momentul in care am turnat galbenusul peste frisca si am inceput sa mestec cu lingura, crema s-a taiat. As vrea sa stiu din ce cauza, unde este problema mai exact?
Loredana
27/05/2016 at 10:02Probabil ai pus galbenusul cald.