Cum Sorbetul de caise a avut mare succes am zis ca trebuie neaparat sa pregatesc si Sorbet de piersici fiind acum sezonul piersicilor. De data aceasta l-am pregatit cu Green sugar- dulce natural de la Laboratoarele Remedia pentru a putea si mama mea sa savureze sorbetul linistita avand in vedere ca are diabet. In locul indulcitorului se poate folosi si zaharul daca nu aveti probleme cu glicemia.
Ingrediente Sorbet de piersici :
700 g piersici
5 linguri Green sugar dulce natural (6-7 linguri zahar)
sucul proaspat stors de la o lamaie
5 linguri lichior de caise
1 fiola esenta vanilie, sau migdale
Preparare Sorbet de piersici :
Punem apa la fiert intr-o cratita. Piersicile le crestam usor. Cand apa clocoteste punem in ea piersicile si le tinem pana acestea isi schimba culoarea. Le scoatem in apa rece si apoi le decojim. Le taiam felii si le punem la congelator pentru cateva ore (5-6).
Dupa ce sunt inghetate le punem in robotul de bucatarie, adaugam Green sugar dulce natural (sau zahar), lichiorul de caise, esenta de vanilie sau migdale si dam drumul la robot sa le macine. Se pune in cutii si se da la congelator pentru cateva ore.
Se poate servi glasata cu ciocolata sau cu frisca(daca nu avem probleme cu glicemia!!! ) sau ca atare.