Daca tot e sezonul capsunelor nu se poate sa ratam aceasta Spuma de Capsuni. Poate va aduceti aminte de ea din vremea copilariei cand mamele si bunicile noastre ne delectau cu acesta spuma delicioasa in lipsa de alt dulce dupa care tanjeam de multe ori… Acum am combinat ciocolata si Spuma de Capsuni si astfel am servit-o celor dragi mie. Sper sa va fie pe plac si voua si sa incercati spuma daca inca nu ati facut-o… .
Ingrediente Spuma de Capsuni :
2 albusuri
2 linguri zeama de lamaie
100 g capsuni pasate
50 g zahar pudra
optional 2 lingurite cu cimbrisor taiat marunt
5 g gelatina
Preparare Spuma de Capsuni :
Se bate albusul cu zeama de lamaie pana incepe sa se spumeze dupa care adaugam treptat zaharul pudra pana obtinem o spuma tare. Capsunile spalate si scurse de apa se paseaza cu un pasator sau blender. In 50 ml apa rece punem la inmuiat gelatina. O incalzim usor si adaugam la ea capsunile pasate. Se amesteca si turnam treptat la spuma de albusuri. Daca aveti la indemana adaugati si 2 lingurite de cimbrisor taiat marunt. Amestecam usor si dam spuma rezultata la rece pentru circa 1 ora. Am servit Spuma de Capsuni in cilindrii de ciocolata.
Pofta Buna !