Ingrediente:
1.5 l lapte
120 gr zahar
150 gr gris( vezi sa nu fie din ala fin )
10 oua
coaja de la o jumatate de lamaie(razuita)
un praf de sare
unt (rama)
Preparare:
Pui laptele la fiert cu zaharul ,cand da in clocot pui grisul in ploaie . Fierbi laptele cu grisul pana se ingroase , il iei apoi de pe foc si adaugi galbenusurile de ou , coaja de lamaie ,un praf de sare si albusul batut spuma .Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si o turnam intr-o forma bine unsa cu unt(sau rama) . Cuptorul il incalzim in prealabil. Dam forma la cuptor si la foc mic coacem aproximativ 1 ora. Cand a crescut frumos sufleul si este frumos rumenit il rasturnam intr-o farfurie intinsa si il stropim cu zeama de compot , topinguri diferite , ciocolata , etc…… .
Pofta Buna !!!!
Comentarii recente
Naiada
15/09/2010 at 14:30Unul dintre deserturile mele preferate! O nebunie!
Marin Georgeta
04/07/2018 at 09:47Laptele cu gris dupa ce il dai jos de pe foc il lasi sa se raceasca inainte sa adaugi galbenusurile si albusurile?multumesc
Liana Liana
22/11/2018 at 21:44Nu se lasa la racit. Se adauga atat galbenusurile cat si albusurile cat este fierbinte.