Supa Rece de Ananas In partile noastre, mai precis in Crisana, Bihor multi dintre noi pregatim supe de fructe. Supa de mere, supa de visine, supa de gutui, combinatii de fructe, visine cu gutui sau mere cu gutui, deci aceasta supa de ananas nu este pentru noi ciudata ci chiar o consideram o delicatese. Este practic un desert racoritor pentru zilele toride de vara. Speram sa fi reusit sa va facem curiosi cum pregatim noi Supa de visine cu gutui si speram sa incercati si aceasta Supa Rece de Ananas care nu necesita fierbere.
Ingrediente Supa Rece de Ananas
1 conserva Ananas bucati – SunFood
2 linguri nuca de cocos
200g smantana pentru cafea ( se poate folosi frisca)
100 ml sampanie demidulce ( sau vin alb demidulce)
coaja de lamaie
fructe de padure sau coacaze rosii ( ce fructe va plac puteti folosi la ornat, servit)
cine o prefera mai dulce poate sa adauge 2 linguri zahar pudra la compozitie
menta pentru ornat
jumatate pastaie de vanilie ( sau zahar vanilat )
Preparare Supa Rece de Ananas
Foarte simplu se prepara si in doar cateva minute avem desertul perfect. Va recomad sa il pregatiti cu cateva ore bune inainte de servire pentru a putea fi bine racita. Se poate servi si la temperatura camerei, dar rece este bestiala.
Dar hai sa vedem cum o preparam.
Conserva de ananas o punem in blender sau robot, adaugam nuca de cocos, miezul razuit din pastaia de vanilie ( sau zaharul vanilat), smantana de cafea, sau frisca, sampania sau vinul demidulce ( se poate folosi si dulce ) si pornim blenderul pana totul se omogenizeaza si devine un fel de crema spumoasa.
Se toarna intr-un vas ( daca credeti ca trebuie sa fie mai dulce puteti adauga zahar praf), si se lasa la rece pentru cateva ore.
Nota : Daca sunteti grabiti si nu ati apucat sa faceti acest desert in timp util si musafirii sunt deja la usa puteti improviza si sa raciti supa cu cuburi de gheata. In momentul in care puneti toate cele necesare in blender adaugati si cateva cuburi de gheata si astfel Supa Rece de Ananas este gata in cateva minute.
Pofta Buna !