Supa rece de capsuni
Pana si cel mai mofturos copil nu va refuza aceasta supa rece de capsuni mai ales daca e garnisita cu mici bucatele de branzica calcica de Delaco special creata pentru copii .
Combinatia este una reusita , facand-o de ne refuzat de catre cei mici .
Bineinteles ca nici cei mari nu s-ar da in laturi de la o portie generoasa.
Supa rece de capsuni-Ingrediente
2 portii
350 capsuni
200 ml suc proaspat de portocale
o lingura zeama de lamaie
2 linguri cu miere de albine sau zahar
miez de lapte-branzica alba calcica pentru copii-Delaco
frunzulite de menta
Supa rece de capsuni-Mod de preparare
Sucul de portocale se amesteca cu mierea sau zaharul si se da intr-un clocot.
Se adauga capsunii taiati cubulete, zeama de lamaie si se opreste focul .
Cand s-a temperat se mixeaza tot amestecul cu ajutorul blenderului apoi se trece prin sita sa se indeparteze semintele de la capsuni.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Supa de capsuni se serveste rece garnisita cu frunzulite de menta, bucatele mici de branzica alba calcica pentru copii-Miez de lapte si bucatele de capsuni
Nota
Daca faceti aceasta supa pentru adulti, puteti inlocui sucul de portocale cu o cantitate egala de vin sec rosu sau rose.