Taietei cu Lapte
Inca din vremea copilariei imi placea foarte mult acesti Taietei cu Lapte cum ii pregatea bunica mea. Pe vremuri nu se gasea ca si acum diverse sortimente de paste asa ca bunica se punea si ni pregatea in casa si Doamne tare buni mai erau. Mai zilele trecute fiind in pana de idei ce sa mai gatesc mi-am adus aminte de preparatul bunicii si m-am pus la treaba… Iata reteta fidela a bunicii cu Taietei cu Lapte … Alte retete gasiti la Deserturi Rapide .
Ingrediente Taietei cu Lapte :
1 ou
5 linguri faina
1/2 lingurita sare
lapte
zahar
sare
Preparare Taietei cu Lapte :
Intr-un vas punem 5 linguri de faina,1/2 lingurita sare si 1 ou . Se amesteca pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat omogen si mai tare(daca aluatul este moale se mai poate adauga faina, sau daca nu s-a incorporat toata cantitatea de faina se poate adauga putina apa).Dam aluatul obtinut pe razatoarea mare si obtinem asa zisii taietei pe care ii vom folosi la reteta.Lasam acesti taietei pe un prosop la zvantat.
Din toata cantitea de taietei rezultata eu am folosit doar 100 g la 600 ml lapte. Restul i-am lasat la uscat si i-am impachetat in punga de hartie pana la urmatoarea tura…
Am pus la fiert 600 ml lapte in care am adaugat 50 g zahar si 1/4 lingurita sare. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam cei 100 g de taietei si lasam sa fiarba pana acestia sunt fierti. Putem sa adaugam daca dorim si un pliculet cu zahar vanilat dar eu nu am facut-o deoarece imi era dor de gustul acestui preparat din copilarie… Cantitatea de lapte si taietei date de mine au fost suficiente pentru a astampara pofta a 3 persoane.
Desigur puteti folosi mai mult lapte si taietei daca doriti sa preparati o cantitate mai mare din acest preparat si puteti ajusta si cantitatea de zahar in functie de gustul fiecaruia folosind mai mult sau mai putin zahar. Acest preparat, Taietei cu Lapte se poat servi atat cald cat si bine racit.