Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Stiu ca pentru unii timpul este prea din scurt ca sa pregateasca diferite deserturi ce necesita mult timp pentru a fi pregatite. Aceasta Tarta cu biscuiti si mascarpone, este desertul perfect ce nu necesita coacere, se prepara foarte usor si toate ingredientele sunt accesibile.

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Va recomandam sa incercati si aceste deserturi fara coacere.

Sa vedem acum de ce avem nevoie pentru a pregati tartele.

Tarta cu biscuiti si mascarpone – Ingrediente

280 g biscuiti petit beurre( din acestia am avut la indemana)
17 linguri de unt topit
2 linguri zahar
250 ml frisca
250 g mascarpone Delaco
3 linguri zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 plic gelatina ( 10 g)
diferite fructe pentru ornat

Tarta cu biscuiti si mascarpone – Preparare

Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie. Adaugam 2 linguri zahar si 17 linguri de unt topit. Amestecam din nou in robot pana untul se incorporeaza bine in biscuitii maruntiti. Compozitia trebuie sa aiba textura nisipului umed.

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Compozitia de biscuiti se pune in 6 forme de tarte individuale, sau se poate pune intr-o forma mai mare.
Compozitia de biscuiti se preseaza bine in forme si se pun la rece pentru 2 ore.

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Pregatim umplutura de mascarpone inaite cu cateva minute de a scoate formele de la rece.
Intr-un vas punem mascarponele, 3 linguri zahar, esenta de vanilie si amestecam pana mascarponele se inmoaie si devine cremos( amestecam cu o spatula sau lingura).

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Punem gelatina la hidratat in circa 50 ml apa rece timp de 5 minute, dupa care o vom incalzi usor pana devine lichida( NU O FIERBETI!!!).

Tarta cu biscuiti si mascarpone

La mascarpone se adauga 250 ml frisca lichida si amestecam cu spatula( lingura) pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam gelatina si amestecam din nou.

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Scoatem formele si repartizam uniform compozitia de mascarpone pe tarte. Nivelam frumos suprafata tartelor si le punem la rece ca umplutura sa se inchege( circa 2 ore).

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Dupa ce umplutura s-a inchegat, tartele se scot cu grija din forme, se pune pe farfurie, platou si se orneaza dupa plac cu diferite fructe.

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Va asteptam alaturi de noi si pe paginile de Instagram si Facebook
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram