In prepararea acestei retete am pornit de la ideea lui Maya.Multumesc!
Ingrediente
Jeleul de caise
300 gr caise
150 gr zahar
un plic gelatina vegetala
1 lg zeama de lamaie
Crema de smantana
350 gr smantana 12%grasime
200 gr zahar fin
1 plic gelatina(10 gr)
esenta de vanilie
Mod de preparare
Caisele curatate de coaja se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa circa o ora pana ce cristalele de zahar s-au topit.Punem compozitia in blender si obtinem o pasta fina .Adaugam in ea gelatina vegetala si punem pe foc amestecul pana ce aproape da in clocot.Pregatim o forma imbracata in folie de plastic si turnam amestecul in ea.Lasam sa se tempereze bine apoi introducem forma la frigider.
Cam dupa o ora pregatim si crema de smantana astfel:smantana se bate bine cu zaharul pana ce acesta se topeste.Aromatizam cu esenta de vanilie si adaugam gelatina care am dizolvat-o pe foc in 50 ml apa.
Turnam crema de smantana peste jeleul de caise si introducem forma din nou in frigider.
Trebuie sa stea la rece circa 4-5 ore(de preferat de pe o zi pe alta)
Se portioneaza dupa preferinta si se serveste cu diferite siropuri de fructe.
Eu am servit-o cu sirop de visine.
Comentarii recente
Lia
30/07/2010 at 22:22Eu am facut una cu zmeura,terina
Mayei mi-a lasat gura apa si de
atunci sunt tot cu gandul la ea.
Voi ati facut-o exceptional.
E musai sa o incerc si eu.
Harnicelor !
Sara & Miki
30/07/2010 at 23:15O idee minunata, felicitari.
jose manuel
30/07/2010 at 23:30Que bueno se ve esto y bonita la presentación. Saludos
Lory
01/08/2010 at 12:55Lia cred ca aia cu zmeura a fost tare parfumata.Am sa o incerc si cu altfel de fructe…se face usor si e tare buna
Lory
Lory
01/08/2010 at 12:56Sara intradevar ideea e foarte buna :)..mai ales ca poti jongla cu ingredientele
Lory
Lory
01/08/2010 at 12:56jose manuel aprecierea ta ma onoreaza.
Lory
ANCA
02/08/2010 at 06:06vai ce bunatate ,tot mi-am propus ca o sa fac si eu dar nu am apucat :))..numai bine !