Terina din fructe de sezon. Terina de cirese, caise si capsuni. Desert fara coacere din fructe de sezon. Cum pregatim terina din fructe
Terina din fructe de sezon-Ingrediente
Stratul 1
400 gr cirese negre fara samburi
7 lg zahar
4 lg smantana 12% grasime
150 ml apa
1 plic gelatina(10gr)
1 lgt zahar vanilat bourbon
Stratul 2
400 gr caise fara samburi
7 lg zahar
4 lg smantana 12% grasime
150 ml apa
1 plic gelatina(10gr)
1 lgt zahar vanilat bourbon
Stratul 3
400 gr capsuni
7 lg zahar
4 lg smantana 12% grasime
150 ml apa
1 plic gelatina(10gr)
1 lgt zahar vanilat bourbon
Stratul 4
400 gr smantana
150 gr zahar(sau dupa gust)
un plic gelatina(10gr)
un plic zahar vanilat bourbon
Terina din fructe de sezon-Mod de preparare
Stratul 1
Ciresele se amesteca cu zaharul si se pune la foc pana ce da in 2-3 clocote.Se da deoparte si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se mixeaza in blender dupa care se trece prin sita deasa.
Gelatina se hidrateaza in 150 ml apa rece dupa care se tine pe foc pana se dizolva dar fara sa dea in fiert.
Pasta de cirese se amesteca cu gelatina dizolvata,smantana si zaharul vanilat.
Se pune in forma de chec tapetata cu folie alimentatra intr-un strat cam de un deget grosime.
Cat timp sta la frigider pentru a se inchega pregatim stratul 2.
Stratul 2
Caisele se dau in 2-3 clocote impreuna cu zaharul ,se lasa la racit dupa care se mixeaza cu blenderul si se trece prin sita pentru a obtine o pasta fina.
Se adauga gelatina hidratata si dizolvata in 150 ml apa ,smantana si zaharul vanilat.
Se toarna cu grija peste stratul de cirese care intre timp s-a inchegat si se da din nou la rece.
Stratul 3
Capsunii si zaharul se fierb in 2-3 clocote ,se racesc apoi se mixeaza in blender si se trec prin sita pentru a indeparta semintele.
Se amesteca cu gelatina hidratata si dizolvata pe foc in 150 ml apa, smantana si zaharul bourbon.
Se toarna si acest strat peste cel de caise si se da la rece pana facem stratul 4.
Stratul 4
Se amesteca bine smantana, zaharul si zaharul vanilat se adauga gelatina care am hidratat-o in 50 ml apa rece dupa care am dizolvat-o pe baie de apa fara sa dea in fiert.
Compozitia obtinuta se rastoarna cu grija peste stratul 3 care intre timp s-a inchegat si se da la rece timp de 5-6 ore sau de pe o zi pe alta .
Terina din fructe de sezon
Se scoate din forma si se portioneaza dupa preferinta.
Se servesc ca atare sau insotite de un sos de fructe.
Se poate inlocui cu succes zaharul cu mierea sau alti indulcitori naturali.
Comentarii recente
Lulu
22/06/2012 at 13:24Mamaaa,ce frumos arata!cred ca-i o nebunie!duminica o voi incerca si eu,sa vad daca-mi va iesi la fel
pupici fetele!!
Lory
22/06/2012 at 13:45Lulu e tare buna 🙂 copii o iubesc E un pic de munca fiindca trebuie sa faci fiecare strat in parte dar rezultatul e unul foarte bun!!!
Pup si noi :*
Carol
24/06/2012 at 05:57Mi se pare complicat de facut…. mereu am probleme cu gelatina.. dar arata de nota +10. Toata admiratia.
Cat talent!
Lory
24/06/2012 at 12:52Carol nu-ti place gelatina sau nu stii sa lucrezi cu ea? Desertul nu e greu de facut daca te organizezi putin…adica sa ai toate ingredientele aproape 🙂
diana
08/05/2013 at 18:02merge si amidon alimentar in loc de gelatina?
gabii
02/09/2013 at 20:44are ceva da fructele sunt scoase din compot?
LoredanaCarp
03/09/2013 at 15:32Nu am incercat cu fructe din compot , ar trebui sa mearga .Nu stiu daca culorile vor fi la fel de intense .