Ingrediente ptr.compozitie clatite:
-12 linguri faina
-15 gr drojdie proaspata
-zahar vanilat (2 plicuri)
-zahar 4 linguri
-3 oua intregi
-coaja de la o jumatate de lamaie
-aproximativ 50 ml ulei
-apa minerala sau lapte
Umplutura:
2 budinci ciocolata
2 budinci caramel
250 ml frisca
2 plicuri gelatina de la Dr Oetker
zahar
Preparare :
Dizolvam drojdia in 125 ml apa calduta , adaugam un praf de sare si o punem in faina sa dospeasca un pic.
Dupa ce a dospit adaugam zaharul vanilat , zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestecam bine si adaugam treptat apa minerala cat sa obtinem o compozitie nici prea groasa nici prea fluida dupa care adaugam uleiul.
Incepem sa coacem clatitele fara a adauga in tava ulei deoarece in compozitie avem deja.
Budincile de ciocolata le fierbem impreuna cu 10 linguri zahar in 750 ml lapte . Cu budincile de caramel procedam la fel.
Clatitele coapte le vom umple cu budinca de ciocolata racita si le rulam. Budinca de caramel dupa ce a racit o amestecam cu 250 ml frisca batuta . Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa rece apoi o incalzim usor pana incepe sa se dizolve dupa care o adaugam la compozitia de caramel . Amestecam usor sa se omogenizeze totul.
Acum vom incepe sa asamblam componentele obtinute . Intr-o forma de cozonac tapetata cu folie de plastic punem un rand de crema caramel,peste asezam una langa alta cate o clatita umpluta cu crema de ciocolata. Iar punem un rand de crema de caramel si iar clatite umplute .Procedam la fel pana ni se termina ingredientele avand grija ca ultimul strat sa fie crema de caramel. Acoperim totul cu folie si dam la rece pentru cateva ore bune (ar fi bine lasata de pe o zi pe alta ). Rasturnam continutul tavii dupa ce totul s-a inchegat pe o tava si o ornam cu frisca .
Se feliaza si desertul se poate servi .
Pofta Buna !
Comentarii recente
gaby_d
04/01/2011 at 12:49Ce buuuun!!!
La multi ani!
Cristina
04/01/2011 at 13:22Absolut superb! Merita incercat…dupa o scurta pauza. Sa mai scapam de kg. 😉
felis
04/01/2011 at 17:40Foarte bine arata… VArianata asta nu am mai vazut-o… cu clatite rulate in interior…
Iulia
04/01/2011 at 19:41La multi ani! Un an nou mult mai bun si multa, multa sanatate!
Ce minunat arata! Ce idee super! Felicitari!
naty
04/01/2011 at 22:49foarte bine arata tortul tau de clatite , interesanta compozitia la clatite
Bianca
04/01/2011 at 23:09Super tort!! Foarte buna ideea/
Rocsy Ciobanu
29/07/2012 at 19:38Bunnnn de te lingi pe degete!
Anonymous
27/09/2012 at 15:01O metoda de preparare pentru frisca de casa nu aveti? Numai sa mearga si la ornat. Multumesc frumos anticipat!
Lia
27/09/2012 at 16:10Ai nevoie de smantana de casa pe care o spumezi pana devine frisca. Ai grija ca daca o spumezi prea mult poate sa devina unt !!! 🙂 😉
cuc dorel
06/01/2016 at 18:31BRAVO FETELOR! Aveti retete excelente!