Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Clatite II





Ingrediente ptr.compozitie clatite:

-12 linguri faina
-15 gr drojdie proaspata
-zahar vanilat (2 plicuri)
-zahar 4 linguri
-3 oua intregi
-coaja de la o jumatate de lamaie
-aproximativ 50 ml ulei
-apa minerala sau lapte

Umplutura:

2 budinci ciocolata

2 budinci caramel

250 ml frisca

2 plicuri gelatina de la Dr Oetker

zahar

Preparare :

Dizolvam drojdia in 125 ml apa calduta , adaugam un praf de sare si o punem in faina sa dospeasca un pic.
Dupa ce a dospit adaugam zaharul vanilat , zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestecam bine si adaugam treptat apa minerala cat sa obtinem o compozitie nici prea groasa nici prea fluida dupa care adaugam uleiul.
Incepem sa coacem clatitele fara a adauga in tava ulei deoarece in compozitie avem deja.

Budincile de ciocolata le fierbem impreuna cu 10 linguri zahar in 750 ml lapte . Cu budincile de caramel procedam la fel.
Clatitele coapte le vom umple cu budinca de ciocolata racita si le rulam. Budinca de caramel dupa ce a racit o amestecam cu 250 ml frisca batuta . Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa rece apoi o incalzim usor pana incepe sa se dizolve dupa care o adaugam la compozitia de caramel . Amestecam usor sa se omogenizeze totul.
Acum vom incepe sa asamblam componentele obtinute . Intr-o forma de cozonac tapetata cu folie de plastic punem un rand de crema caramel,peste asezam una langa alta cate o clatita umpluta cu crema de ciocolata. Iar punem un rand de crema de caramel si iar clatite umplute .Procedam la fel pana ni se termina ingredientele avand grija ca ultimul strat sa fie crema de caramel. Acoperim totul cu folie si dam la rece pentru cateva ore bune (ar fi bine lasata de pe o zi pe alta ). Rasturnam continutul tavii dupa ce totul s-a inchegat pe o tava si o ornam cu frisca .
Se feliaza si desertul se poate servi .

Pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram