Un Tort cu Branza si Dulceata am pregatit sa am ceva dulce in casa.
Nici cu acesta nu m-am omorat prea tare deoarece l-am preparat la rece fara sa pornesc cuptorul. Ahhhh ce imi plac mie aceste prajituri fara coacere ce se prepara la rece. Una peste alta Tortuletul meu a avut mare trecere desi a fost improvizat din ingredientele ce le-am avut la indemana la ora inaintata cand m-am apucat sa il pregatesc. Hai sa vedem ce ne trebuie la tort. Vedeti si alte retete fara coacere la Deserturi Rapide .
Ingrediente Tort cu Branza si Dulceata :
1 kg branza dulce (scoaca)
zahar dupa gust (de preferat a se folosi zaharul pudra)
2 plicuri zahar vanilat
1 pachet de piscoturi de sampanie
1 borcan de dulceata (eu am folosit de capsuni)
10 g gelatina
3 linguri unt (margarina)
bucatele de ciocolata pentru ornat
1 forma rotunda detasabila cu diametrul de 24 cm
Preparare Tort cu Branza si Dulceata :
Nimic mai simplu de realizat decat acest tort. Intai captusim cu folie alimentara forma. Asezam pe fundul formei piscoturi in asa fel incat sa acoperim cat mai bine fundul formei. Branza o frecam cu zahar, zahar vanilat (eu am adaugat zahar dupa gust) si unt. Din crema de branza rezultata lasam deoparte cateva linguri pentru ornat. Restul de crema o punem peste piscoturile asezate in forma.
Dam la rece pana pregatim stratul de dulceata. Dizolvam gelatina in 50 ml apa rece unde o lasam pana se umfla si apoi o incalzim usor. Gelatina topita o adaugam la dulceata pe care o incalzim putin si apoi o turnam deasupra stratului de branza. Dam inapoi forma la rece pana se incheaga stratul de dulceata apoi o ornam dupa plac. Asai ce simplu este ? Si nici nu ai pornit cuptorul !!!
Pofta Buna ! Spor la prajiturit !
Comentarii recente
Macy Mac
22/07/2013 at 09:50Arata tare bine 🙂