Tort de Inghetata cu Capsuni este o inghetata ce se poate prepara atat u capsuni cat si cu alte fructe de sezon, zmeura, visine, caise,… .
Inghetata cu fructe dupa parerea mea este cea mai buna dintre toate. Va invitam sa incercati si alte retete de inghetate preparate de noi. Este un desert racoros, bun de savurat in zilele calduroase de vara. Gasiti in sectiunea Retete Inghetata multe alte retete de inghetata preparate fara aparat.
Ingrediente Tort de Inghetata cu Capsuni
100 g zahar
100 ml apa
15 g gelatina
1 lamaie
400 g capsuni
400 ml frisca (frisca Megle am folosit eu)
Preparare Tort de Inghetata cu Capsuni
Punem in 100 ml apa zaharul si il incalzim pana acesta se topeste. Gelatina o dizolvam in apa rece(circa 100 ml) si cand este hidratata o adaugam la siropul de zahar caldut pentru a se dizolva. Capsunile se paseaza cu furculita sau cu un pasator de cartofi in asa fel incat sa ramana si bucatele mai mari de capsuni.
La capsunile pasate adaugam siropul de zahar in care a fost dizolvata gelatina si 200 ml frisca(nebatuta) si zeama de la o lamaie stoarsa. Restul de 200 ml frisca se bate spuma si adaugam compozitia de capsuni la frisca batuta. Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se toarna in forma tapetata cu folie alimentara(poate fi rotunda sau forma de chec ) dupa care se da la congelator pentru cel putin 2 ore. Se poate servi cu dulceata de capsuni, frisca sau glasata cu ciocolata.
Comentarii recente
Olivia
12/06/2014 at 20:31Mai mult decat binevenita reteta.Este de incercat!