Desi suntem in Post pentru mine aceasta duminica a fost Duminica Floriilor si ca sa impacam ambele tabere din casa am hotarat sa pregatesc un dulce rapid care sa fie de Post. Va recomand sa pregatiti acest Tort de Mere si in alte zile chiar daca nu este Post, el fiind un dulce ce se pregateste rapid, care nu necesita coacere si este foarte racoros.
Ingrediente Tort de Mere :
1 kg mere razuite (eu am folosit mere razuite puse la borcan, 2 borcane de 720 ml)
8-10 linguri zahar (am folosit 8 linguri rase de zahar)
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita rasa scortisoara
2 plicuri budinca de vanilie
450 ml apa
250 ml frisca vegetala
20 bucati piscoturi de sampanie
1 forma de tort detasabila cu diametrul de 24 cm
Preparare Tort de Mere :
Merele razuite impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara se calesc pana merele se inmoaie. Intr-un vas dizolvam budincile in 450 ml apa apoi se toarna peste merele calite si fierbem pana compozitia se ingroase.
Intr-o forma rotunda detasabila de tort tapetat cu hartie de copt sau folie alimentara punem un rand de piscoturi cat mai strans, ca in imagine. Peste piscoturi puen jumatate din compozitia de mere fierbinte. Deasupra punem din nou un rand de piscoturi si deasupra restul de mere. Lasam la racit si deasupra punem frisca batuta. Se lasa circa 4-5 ore la rece dupa care se poate servi.
Pofta Buna !!!
PS : Merele se pot stoarce inainte de a se pune la calit si praful de budinca se poate dizolva in acest suc. Daca nu este suficient suc de mere se poate completa cu apa pana obtinem cantitatea de lichid necesar dizolvarii budincilor. Va recomandam cu drag sa incercati si aceasta alternativa de tort pregatit la rece. Va recomandam sa incercati si Prajitura rapida cu mere si glazura de ciocolata.