Ingrediente :
1000 gr iaurt de fructe (am folosit iaurt de caise)
5 linguri zahar pudra
20 gr gelatina fin maruntita de la Dr Oetker
1 cutie compot ananas (rondele )
1 plic tort gelle alb si 1/4 plic tort gelle rosu
250 ml apa
4 linguri zahar
1 pachet piscoturi sampanie
Preparare:
Am pus cele 2 plicuri de gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece. Le-am lasat pret de 5 minute dupa care l-am incalzit usor pana s-a dizolvat(atentie sa nu fiarba!!! ).O forma de tort detasabila cu diametrul de 24 cm l-am imbracat pe margini cu jumatati de piscot ,iar pe fundul acestuia am pus cateva rondele de ananas . Iaurturile le-am golit intr-un vas am adaugat 5 linguri zahar pudra si gelatina dizolvata. Amestecam si turnam compozitia in forma peste feliile de ananas.Deasupra ornam cu alte felii de ananas si ne apucam sa pregatim stratul de gelatina cu care vom acoperi tortuletul.Punem 1 plic de tort gelle alb si 1/4 de plic tort gelle rosu impreuna cu 4 linguri zahar si 250 ml apa rece intr-un vas si il punem la fiert. Fierbem circa 1 minut dupa care racim putin gelatina rezultata si o turnam deasupra tortuletului. Lasam cateva ore la rece sa se inchege bine compozitia dupa care putem servi .
Este un dulce rapid si racoritor mai ales in zilele toride de vara putand alege combinatiile preferate de iaurt si fructe dupa gustul fiecaruia.
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Olgutza
17/03/2010 at 23:55Ce bine arata… si e atat de usor de facut si cu ingrediente putine pe deasupra 😉
De bun nu ma indoiesc ca a fost ca e cu ananas si caise, printre preferatele mele 😉
m.t.
18/03/2010 at 00:49Ce model frumos si ce gust trebuie sa aiba…lol..
Cine m-a pus sa ma uit pe bloguri culinare la ora asta?! Imi ploua in gura…
pansy
18/03/2010 at 01:31e super tortul vostru.asta e genul meu de tort(frisca si fructe) o fi vreuna dintre voi varsatoare?
DANIELA BIGHIU
18/03/2010 at 07:30yami yami, ce bunatate de tort, felicitari
Antzu'
18/03/2010 at 17:56arata super
Leila
19/03/2010 at 23:44In lipsa de timp e super rapida 🙂
Pupice .
Leila
19/03/2010 at 23:45La ore tarzii nu e recomandat sa navighezi mai ales pe blogurile culinare :))
Leila
19/03/2010 at 23:50Da sa stii ca nu strica si un pic de frisca daca ai la indemana 🙂
Leila
19/03/2010 at 23:50Daniela , multumesc ! Trebuie incercat …
Leila
19/03/2010 at 23:50Antzu , multumesc !
Delfinul jucaus
23/03/2010 at 18:30Daca nu e cu suparare de ce ai pus pe fundul tavii o fasie de plastic?
Andreea
19/11/2013 at 14:48Buna,
Voi face eu maine tortul pentru ziua de nastere a logodnicului meu si va dau de veste cum a iesit, desi…la combinatia de ingrediente ma astept la ceva super bun!