Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort din Iaurt cu Ananas









Ingrediente :

1000 gr iaurt de fructe (am folosit iaurt de caise)
5 linguri zahar pudra
20 gr gelatina fin maruntita de la Dr Oetker
1 cutie compot ananas (rondele )
1 plic tort gelle alb si 1/4 plic tort gelle rosu
250 ml apa
4 linguri zahar
1 pachet piscoturi sampanie

Preparare:

Am pus cele 2 plicuri de gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece. Le-am lasat pret de 5 minute dupa care l-am incalzit usor pana s-a dizolvat(atentie sa nu fiarba!!! ).O forma de tort detasabila cu diametrul de 24 cm l-am imbracat pe margini cu jumatati de piscot ,iar pe fundul acestuia am pus cateva rondele de ananas . Iaurturile le-am golit intr-un vas am adaugat 5 linguri zahar pudra si gelatina dizolvata. Amestecam si turnam compozitia in forma peste feliile de ananas.Deasupra ornam cu alte felii de ananas si ne apucam sa pregatim stratul de gelatina cu care vom acoperi tortuletul.Punem 1 plic de tort gelle alb si 1/4 de plic tort gelle rosu impreuna cu 4 linguri zahar si 250 ml apa rece intr-un vas si il punem la fiert. Fierbem circa 1 minut dupa care racim putin gelatina rezultata si o turnam deasupra tortuletului. Lasam cateva ore la rece sa se inchege bine compozitia dupa care putem servi .
Este un dulce rapid si racoritor mai ales in zilele toride de vara putand alege combinatiile preferate de iaurt si fructe dupa gustul fiecaruia.

Pofta Buna !!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram