Trufe de ciocolata cu rom si agrise
Trebuie sa recunoasc ca sunt cele mai bune trufe de ciocolata pe care le-am mancat !!
Combinatia de ciocolata dulce amaruie cu gustul acrisor al agriselor uscate de la Solaris, fac ca aceste mici dulcegarii sa fie dementiale!!
Va sfatuiesc sa incercati aceste deserturi rapide, se fac extrem de usor si puteti sa folositi fructe uscate la alegere !!
Eu am facut o portie mica, de proba dar s-a dovedit a fi insuficiente 🙂 , au disparut cat ai clipi, asa ca am sa dau reteta dubla ca sa fiti siguri ca ajung la toata lumea.
Trufe de ciocolata cu rom si agrise-Ingrediente
300 g ciocolata amaruie cu continut mare de cacao
100 g ciocolata cu lapte
400 ml smantana pentru frisca
30 g agrise uscate de la Solaris
2 ml esenta rom
cacao neagra
Trufe de ciocolata cu rom si agrise-Mod de preparare
Ciocolata rupta in bucatele mici si frisca se pun intr-un vas pe baie de apa pana ce ciocolata se topeste si obtinem un amestec omogen.
Se da deoparte, se incorporeaza agrisele sau alte fructe uscate maruntite, esenta de rom si se lasa la rece.
Dupa cum vedeti in imagine, eu m-am gandit mai tarziu ca ar merge sa pun agrisele in compozitie.
Dupa ce compozitia s-a intarit, se ia cu lingurita din compozitie si se modeleaza cu palmele mici bilute ce le trecem prin cacao.
Se aseaza pe un platou si se tin la rece pana la momentul servirii.
Sunt grozave!!
Comentarii recente
Maria
06/03/2016 at 18:10Sunt minunate, le voi face si eu