Este un dulce usor de preparat si nu necesita coacere. Se fierbe doar !
INGREDIENTE :
250 gr rama,
250 gr zahar praf,
5 linguri faina,
1 ou,
200 gr nuca taiata,
100 gr stafide,
50 gr cacao,
piscot de sampanie,
esenta de rom pentru a stropi piscoturile,
PREPARARE:
Rama il punem la topit pe baie de aburi, la el (atentie sa nu fie fierbinte !!!) se adauga 1 ou intreg si se amesteca continuu .
Trebuie avut mare grija ca daca rama e prea fierbinte oul se va transforma in omleta. Se adauga 250 gr zahar praf,200 gr nuca taiata,100 gr stafide si 50 gr cacao si 5 linguri de faina. Se amesteca continu lasand compozitia sa fiarba timp de 10 minute pe aburi.
Intr-o forma de chec punem folie de aluminiu si apoi din compozitia de mai sus punem un rand ,peste asezam piscoturi stropite cu esenta de rom(le stropim separat intr-o farfurie),apoi iar compozitie , si tot asa pana terminam compozitia obtinuta. Se da forma la rece si se tine pana se intareste .
Se rastoarna apoi pe o tava. se ia folia de aluminiu si se poate servi .
Pofta Buna !