Astazi este 1 Decembrie, ziua nationala a Romaniei, si cum cere traditia se incing gratarele pentru mici, carnati, pastrama dar se pregatesc si ceaunele pentru nelipsita fasole cu ciolan sau fasole cu carnati.
As degusta din toate dar de ceva vreme carnea de porc imi place doar sa o gatesc, asa ca astazi eu fac exceptie de la regula!!
Va ispitesc cu o friptura gustoasa, suculenta – un antricot de vita la gratar cu salata de rucola si fructe proaspete.
Dupa parerea mea bate orice friptura, unde mai pui ca se pregateste mult mai usor si e cu mult mai sanatoasa decat orice alta friptura!!
Carnea proaspata sau afumata, de vita sau porc trebuie neaparat sa o achizitionati din surse sigure, din carmangerii unde prospetimea carnii si siguranta alimentara este pe primul loc.
Mai jos puteti gasi un articol despre carne si preparate din carne, click pe titlul de pe imagini pentru a vedea cum si unde se prepara bunatatile din imagine.
Haideti sa vedeti cat de usor se prepara cea mai buna friptura din carne de vita. O friptura suculenta, frageda ce e gata in doar cateva minute!!
Antricot de vita la gratar cu salata- Ingrediente
- pentru o portie
- o bucata antricot de vita maturata, fara os (cam 250 g)
- piper proaspat macinat
- sare
- o lingurita ulei de masline
- Salata de rucola cu fructe proaspete
Cum alegem si pregatim antricotul de vita la gratar
Pentru a obtine o friptura frageda si gustoasa din carne de vita trebuie sa avem in vedere urmatoarele:
– Pentru o reusita garantata trebuie sa stiti ce piesa se preteaza pentru friptura la gratar.
– Antricotul fara os sau cu os, maturat cu o textura cat mai marmorata ar fi alegerea perfecta.
– Carnea trebuie scoasa din frigider cu cel putin 20 min inainte de a o pregati. Se scoate din vid si se aseaza pe o farfurie acoperita cu un servetel pentru a preveni deshidratarea.
Trebuie sa ajunga la temperatura camerei atunci cand este pusa pe gratar.
Carnea la temperatura camerei se presara cu sare si piper, se stropeste cu putin ulei de masline si se maseaza usor.
Se aseaza pe gratarul incins si se tine aproape 4 minute pe fiecare parte pentru o friptura medium rare…a mea cred ca e aproape medium dar va spun ca a fost exact pe gustul meu.
Se lasa apoi la odihnit (5-10 min)pe o farfurie, intr-un loc ferit de curent.
Se feliaza oblic si se serveste alaturi de o salata, sau o alta garnitura.
Eu am ales sa pregatesc o salata de rucola cu felii de fructe proaspete, mere si pere, nuci pecan, bobite de rodie, bucatele de telemea de capra. Reteta integrala o gasiti la link-ul de la ingrediente !!
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!