600 gr carne porc (cotlet , pulpa),
3-4 linguri ulei,
1 ceapa,
3-4 catei usturoi,
sare,piper macinat,boia , maghiran,
1 cana supa de carne,
600 gr cartofi,
ulei ptr. prajit cartofii,
Preparare :
Carnea se taie cubulete mai marunte . Ceapa se taie solzisori, usturoiul se taie si el felii si se calesc pe 4 linguri de ulei . Se adauga carnea si se prajeste pana devine alba . Se sareaza ,pipereaza, (dupa gust) se pune o lingurita de boia si maghiran cca. 1/4 lingurita, se toarna peste cana de supa si se acopera cu un capac lasand sa se inmoaie carnea.
Intre timp curatam cartofii , ii taiem cubulete si se prajesc in ulei fiebinte.
Cand carnea s-a inmuiat se lasa pe foc pana zeama se evapora si se prajeste inca un pic pe ulei. Totul se toarna peste cartofii prajiti se amesteca si se presara cu cozi de ceapa verde taiate marunt ,sau cu patrunjel verde tocat.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Mitinita
29/03/2011 at 23:02Nagyon finom!!! Stii cum se face cigany pecsenye? Mancasem acum cativa ani in Ungaria,dar pe atunci habar n-aveam cum sa fierb un ou,deci n-am putut sa deduc cum se face…:)))
Leila
31/03/2011 at 10:56Adina , uite aici un link spre aceasta friptura , o gasesti la fripturi.Tot acolo gasesti si rulada tiganeasca .Sper sa fie ce cauti . Pupice .http://bucatareselevesele.blogspot.com/2008/04/friptura-tiganeasca-ciganypecsenye.html
Mitinita
31/03/2011 at 20:59asta e!!! imi amintesc ca avea usturoi! multumesc mult
Tigara Electronica
05/04/2011 at 18:02Daca are ceapa si usturoi deja imi place fara sa o gust 🙂