Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cartofi Gratinati





Ingrediente :

5-6 buc ceapa (sau 2 legaturi ceapa verde)
1 kg cartofi noi
300 gr branza telemea
2 oua
1 legatura patrunjel verde
1 legatura marar verde
sare, ulei

Preparare :

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pe jumate ,apoi ii scoatem si ii punem deoparte. O tava ungem cu ulei si asezam in ea ceapa taiata felii subtiri (daca avem ceapa verde taiem si frunzele)si presaram cu patrunjel verde maruntit.Dam pe razatoarea mica branza telemea si 200 gr branza o amestecam cu 2 oua.
Asezam peste ceapa cartofii fierti pe jumate si deasupra punem branza telemea amestecata cu ouale . Deasupra punem si restul de branza telemea razuita si presaram cu mararul verde maruntit .Presaram cu sare si turnam peste cartofi circa 200 ml apa in care punem 3 linguri ulei.
Dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 20 minute pana formeaza deasupra o crusta aurie. Se serveste ca atare sau ca si garnitura langa fripturi .

Pofta Buna !!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram