Cu siguranta acesti Cartofi prajiti cu telemea de capra vor deveni preferatii vostri langa diferite fripturi dupa ce ii veti incerca. Ei pot sa fie folositi ca si garnitura langa fripturi dar se pot folosi si ca fel principal. Sunt foarte satiosi si fara carne alaturi.
Fie prajiti cartofii in ulei, fie ii prajiti in cuptor( varianta mai sanatoasa), acest fel cu siguranta va va cuceri de la prima degustare. Pentru alte retete delicioase cu branza va invitam sa vizitati sectiunea Retete Delaco!
Ingrediente Cartofi prajiti cu telemea de capra
5-6 cartofi mari taiati bastonase
circa 150-200 g Telemea de capra in saramura
1 rosie taiata cuburi
sucul de la jumatate de lamaie
1 lingurita de oregano uscat sau proaspat taiat marunt
patrunjel verde taiat marunt pentru decor
sare
ulei de masline
ulei vegetal pentru prajit( in cazul in care prajiti cartofii)
Preparare Cartofi prajiti cu telemea de capra
Curatati cartofii si ii spalati dupa care ii taiati bastonase.Se pun apoi in apa rece rece pentru a nu se oxida.
Acum luati decizia prin ce metoda ii veti pregati. Ori ii prajiti in ulei, ori ii coaceti in cuptor.
Daca alegeti sa coaceti cartofii in cuptor ii scoateti din apa pe servet de hartie si ii stergeti bine. Ii puneti intr-un vas si deasupra puneti ulei de masline circa 2-3 linguri. Incalziti cuptorul la 200 grade celsius. Pe o tava in care punem hartie de copt asezam cartofii pregatiti ca in cele scrise mai sus si condimentam cu sare si oregano. Coaceti timp de 45 minute pana la 1 ora pana devin crocanti si aurii.
Se scot apoi din cuptor si se pun intr-un vas mai mare. Se presara deasupra ceapa rosie taiata marunt, rosia taiata cubulete, se presara cu oregano si branza telemea de capra sfarmata. Se stoarce peste cartofii prajiti jumatatea de lamaie dupa care se presara cu putin patrunjel verde taiat marunt.
Alaturi de acesti Cartofi prajiti cu telemea de capra merge de minune un Sos Tzatziki, sau chiar si un Sos de Hrean sau un Sos cu Arome de usturoi.
Pofta Buna !
PS. In cazul in care alegeti varianta cu prajitul in ulei, cartofii dupa ce au fost prajiti se pregatesc indentic cu mentiunea ca se renunta la condimentarea lor inainte de prajire cu ulei de masline si celelalte condimente. Sarea se va adauga dupa ce au fost prajiti.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!