Ce facem daca am fiert prea multa mamaliga ? In primul rand nu o aruncam, ci o vom folosi pentru a prepara niste chiftelute delicioase ce le vom folosi ca si garnitura langa orice friptura , mancare cu sos, sau le putem folosi ca fel principal, servit cu sos de rosii .
Ingrediente :
mamaliga rece
1-2 oua crude
patrunjel verde tocat
100-200 gr branza telemea (sau cascaval )
sare, piper alb dupa gust
oua pentru panirat
pesmet, faina
ulei pentru copt
Preparare:
Mamaliga rece o framantam impreuna cu ouale ( adaugati in functie de cantitatea de mamaliga ramasa 1 sau 2 oua , cat sa obtineti o compozitie omogena din care sa puteti forma chiftelute ) , patrunjelul tocat , branza rasa, sare, piper dupa gust. Din compozitia rezultata formam chiftele pe care le vom da prin faina , ou si pesmet dupa care le vom praji in ulei incins .
Le servim alaturi de fripturi , mancaruri cu sos , sau ca atare simple in compania unui sos de rosii .
Pofta buna !!!
Comentarii recente
Andreea T
08/10/2009 at 19:06Ce idee faina! Merci frumos! 🙂
Leila
08/10/2009 at 21:31Pentru putin ! Sa ai spor la gatit .
Pupice !
Alina
09/10/2009 at 02:56De tinut minte!
Uite, vezi de ce nu ma mai ia pe mine somnul? Crapul lui Lory, chiftelele tale…
Prevad ca voi avea o noapte alba :((
O zi buna si spor la bucatarit!
Mariana
09/10/2009 at 18:50Buna idee!sint gustoase?cred ca da!
Leila
10/10/2009 at 23:27Alina , nopti albe am si eu de ceva timp incoace :)) Se pare ca hoinarim pe net la ore tarzii in speranta ca poate , poate ne fura somnul =))
Pupice !
Leila
10/10/2009 at 23:28Mariana , depinde de gustul fiecaruia . Poate unuia ii place ,sau altuia nu . 🙂
O seara placuta iti doresc .
diamond
23/01/2010 at 19:19mvai, salivez rau! cate retete faine am gasit la voi!:D
Anonymous
22/09/2011 at 01:54Ce pot sa zic cred ca am luat toate retetele la rand gustoase..esti o femeie harnica..si o mandrie pentru familia ta..