Aceste Chiftelute de orez cu emmentaler, pot fi folosite ca si garnitura la diferite fripturi, sau pot fi un aperitiv, sau o gustare calda delicioasa alaturi de care putem servi o salata. Este o alternativa buna pentru a mai scoate din meniu carnea.
Alte retete asemanatoare gasiti daca dati clic pe titlul din imaginile de mai jos ….
Chiftelute de orez cu emmentaler – Ingrediente
200 g orez
2 oua
3 linguri pesmet
3 linguri cascaval razuit
jumatate legatura patrunjel verde taiat marunt
sare, piper macinat dupa gust, Vegeta ( de casa)
100-150 g Emmentaler – Delaco
ulei pentru prajit
Pentru pane avem nevoie
2 oua
pesmet
Chiftelute de orez cu emmentaler – Preparare
Orezul spalat se fierbe in apa cu sare sau daca aveti cu Vegeta (preparat in casa). Dupa ce a fiert se strecoara si se spala sub jet de apa. Se lasa la scurs si se pune intr-un vas mai maricel.
Adaugam la orezul fiert cele 2 oua, sarea, piperul, patrunjelul taiat marunt si pesmetul. Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
Emmentalerul se taie cubulete.
Cu mainile umezite rupem din compozitia de orez o presam putin in palma si in mijloc asezam un cubulet de emmentaler si formam chiftelute.
Se bat cele 2 oua si se condimenteaza cu sare. Chiftelutele se tavalesc prin ouale batute apoi se dau prin pesmet.
Chiftelute de orez cu emmentaler, gustare calda sau garnitura!
Se pun la prajit in uleiul incins pana se rumenesc frumos dupa care se scot pe servet de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Se servesc calde sau reci ca atare, sau ca si garnitura langa diverse fripturi.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!