Cea mai simpla friptura este acest Ciolan la cuptor cu cartofi. Odata cu friptura avem si garnitura gata. Ciolanul astfel pregatit este fraged si ti se topeste in gura. Chiar daca Pastele anul acesta ma prinde fara miel, aceasta friptura cu ciolan ii tine locul deocamdata.
In aceste vremuri de autoizolare te bucuri ca poti iesi sa iti faci cumparaturile stricte si sa termini cat mai rapid. Asa ca odata la doua saptamani ies si eu la cumparaturi si atunci imi fac aprovizionarea cu tot ce am nevoie dintr-un singur loc, unde stiu ca gasesc totul si nu trebuie sa umblu de colo, colo. Asa s-a intamplat de mi-am cumparat si aceste ciolane de la Selgros si le-am pus gand rau.
Mai jos va prezentam si Reteta Video al acestui preparat.
Idei cu alte preparate din ciolan gasiti daca dati clic pe titlul din imagini
Sa vedem de ce anume avem nevoie pentru aceasta reteta
Ciolan la cuptor cu cartofi – Ingrediente
2 bucati ciolan crude
3 foi de dafin
2 linguri sare,
1 lingura piper boabe
1 lingurita chimen
1 ceapa
4-5 catei usturoi
Alte ingrediente necesare pentru friptura
piper macinat
sare
4 bucati ceapa
2 crengute rozmarin proaspat
1 capatana usturoi
3-4 linguri untura
500 ml supa de carne( sau puneti deoparte din zeama in care au fiert ciolanele daca nu aveti supa)
1 bere de 330 ml
cartofi aproximativ 800g – 1kg
Ciolan la cuptor cu cartofi – Preparare
Ciolanele se parjolesc la flacara dupa care se curata si se spala. In oala cu presiune punem apa in care punem 3 foi de dafin, 1 lingura piper, chimenul, 2 linguri sare, ceapa si usturoiul. Punem oala la foc si cand apa cu condimente clocoteste punem ciolanele la fiert in apa fierbinte.
In oala cu presiune se fierbe timp de 50 minute( daca nu aveti oala cu presiune se fierbe circa 2 ore pana carnea se patrunde usor cu furculita).
Ciolanele fierte se scot si se lasa la racit, dupa care se condimenteaza din abundenta cu sare si piper.
Ciolan la cuptor cu cartofi….
Intr-o cratita, sau tava punem untura peste care vom pune cartofii taiati cubulete, ceapa taiata pe jumatate si ustoroiul taiat pe jumatate. Deasupra cartofilor asezam ciolanele condimentate, crengutele de rozmarin si deasupra turnam supa de carne( daca nu aveti supa de carne, putei folosi din zeama in care au fiert ciolanele) si berea.
Acoperim cratita cu un capac ( daca nu aveti puteti folosi folie de aluminiu) si o punem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1h si 30 min. Dupa acest timp luam deoparte capacul ridicam temperatura la 250 grade si lasam inca 30 min. ca ciolanele sa se rumeneasca frumos.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Elisabeta Gligor
14/04/2020 at 11:34Chiar este o reteta foarte buna cum eu nu mininc carne de miel porcul imi place am sa o fac si eu.
Liana Liana
17/04/2020 at 00:45Spor sa aveti si Paste Fericit!