Nu toata lumea are posibilitatea de a prepara carnea la gratar. Iata cu aceasta reteta de Costite cu Sos Barbeque vreau sa va arat o varianta de a prepara la cuptor costitele cu sos barbeque. Credeti-ma pe cuvant, costitele ies la fel de bune ca cele pregatite pe gratar. Alaturi servim o Rusalca Alba de la Crama Oprisor ,un vin ” complicat pana la atipic, stratificat, este de studiat in egala masura cu cat este de consumat. In liniste, eventual. Cu trup solid, de la Chardonnay, arome discrete din Sauvignon Blanc, plin de viata (de la Riesling) si cu un balans fin intre aciditate, alcool si “trup”, reglat de Pinot Gris, Rusalca este un vin care poate fi inteles de fiecare dupa culoarea si caldura momentului in care se infatiseaza.”
Ingrediente Costite cu Sos Barbeque :
1.5 kg costite porc portionate la marimi potrivite
Ingrediente Bait Costite cu Sos Barbeque :
4 linguri ulei
2 linguri miere
2 linguri sos de soia
1 lingura boia dulce
1 lingurita piper macinat
1 lingurita boia iute
1 lingurita sare
3 linguri ketchup
2 linguri sos Worchester
1 lingurita otet
2 linguri pasta de ardei (daca nu aveti folositi ardei gras macinat, sau puteti renunta la aceasta pasta)
PreparareCostite cu Sos Barbeque :
Incepem mai intai cu costitele. Cumparam costite de porc mai carnoase si le portionam in bucati mai maricele, vreau sa spun o bucata de costita sa fie cam cat o palma desfacuta de mare caci in timpul coacerii mai scade. Dupa ce portionam costitele ne apucam sa amestecam ingredientele pentru baitul necesar prepararii Costitelor cu Sos Barbeque intr-un vas. Dupa ce am amestecat toate ingredientele necesare pentru bait ungem cu baitul rezultat bucatile de costite din abundenta. Asezam coastele unse intr-un vas si restul de bait ramas il turnam deasupra carnii. Acoperim vasul cu un capac sau cu folie si o dam la rece pentru circa 3 ore (ideal ar fi sa stea cel putin 12 ore in bait).
Dupa ce am odihnit bucatile de costite in bait la rece le asezam intr-un vas sau tava mai adanca, turnam deasupra lor restul de bait in care au stat la marinat mai turnam deasupra circa 400 ml apa, acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu si o bagam la cuptorul incalzit in prealabil. Dupa circa 30 minute verificam daca carnea este facuta si se patrunde usor cu furculita. Daca costitele nu sunt facute si lichidul a scazut se mai completeaza cu putina apa pentru a nu se arde sosul ce se formeaza. Cand carnea se patrunde usor cu furculita este gatita si lasam putin la cuptor fara capac (folie) sa se rumeneasca putin.
Costitele cu Sos Barbeque astfel gatite le-am servit alaturi de cartofi copti in cuptor cu rozmarin si lamaie despre care va voi vorbi in curand… iar alaturi am asezat sosul rezultat cu care am stropit din abundenta cartofii si costitele rumenite….
Comentarii recente
maria morar
16/06/2015 at 21:09f.f.bune
Claudia
12/11/2016 at 15:27Cea mai buna reteta pt. costite 🙂
Loredana
14/11/2016 at 13:36Multumim!!