Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Costite de porc cu sos barbeque

Costite de porc cu sos barbeque


De Sfanta Maria putem pregati un pranz delicios pentru familie in doar 60 de minute, adica aceste Costite de porc cu sos barbeque. Sosul barbeque se potriveste de minune acestui preparat, iar vinul pe care il recomand a se servi alaturi este un vin prietenos, suplu, fara asperitati de 14% vol de un rubiniu intens, adica un vin de exceptie ce se poate oferi si in dar sarbatoritilor, Sfanta Maria din gama Cupola Sanctis de la prietenii nostri de la Crama Oprisor.

Sfânta Maria este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, care dezvoltă îndrăzneț note de condimente, prune uscate, ciocolată și accente fructe de pădure, condiment, vanilie și unt. Dens și catifelat, cu taninuri plăcute și elegante, vinul are o structură prietenoasă dar și o profunzime ce te adâncește până la senzația de condiment și lemn. Structura lui indică faptul că vinul are un bun potențial de evoluție și de învechire.

Costite de porc cu sos barbeque – Ingrediente

1 kg costite de porc
sare,
piper macinat
usturoi granule
putin ulei
ceapa ( 2-3 bucati)
folie de aluminiu

ingrediente


Pentru sos barbeque avem nevoie de
50 g unt
3 lingurite usturoi pisat
1 cana ketchup dulce( 200 ml)
2 linguri otet alb de 9%
2 linguri sos de soia
1 lingura mustar
2 linguri zahar brun
1/4 lingurita sare

Costite de porc cu sos barbeque – Preparare

Costitele de porc se curata in prealabil de pielite dupa care se portioneaza. Intr-o tava incapatoare punem putin ulei asezam costitele portionate si le condimentam cu sare, piper si usturoi granulat.

prajire

Se prajesc timp de 10 minute pe toate partile, sa fie rumenite. Intre timp curatam ceapa, o spalam si o taiem felii mai grosute.

Costite de porc cu sos barbeque

Pe o folie de aluminiu asezam bucatile de ceapa si in timp ce carnea se prajeste pregatim si sosul barbeque.

Costite de porc cu sos barbeque

Intr-o craticioara punem untul la topit pe care vom cali usturoiul pisat timp de 1 minut ( aveti grija sa nu se arda caci sosul va fi amar).

preparare sos barbeque


Adaugam la usturoiul calit cana cu ketchup dulce, otetul, sosul de soia, mustarul, zaharul brun si sarea. Se amesteca si se fierbe 3-4 minute. Se ia deoparte si il lasam pana il vom folosi.

Costite de porc cu sos barbeque

Costitele prajite se pun pe folia de aluminiu pe care am asezat rondelele de ceapa si cu ajutorul unei pensule se ung bine, din abundenta cu sosul barbeque.

pregatire cuptor

Se inchide folia cu costitele pregatite si le punem intr-o tava si le prajim in cuptor la 170 grade timp de 50 minute.

infoliere

Daca va ramane sos nu il aruncati, folositi-l ca surplus la costitele prajite. Garnitura poate fi care va este pe plac, orez, cartofi sau legume.


Speram sa va fie pe plac aceasta reteta.

Costite de porc cu sos barbeque

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram