Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Costite de Porc la Tigaie

Costite de Porc la TigaieCostite de Porc la Tigaie

Alaturi de aceste Costite de Porc la Tigaie va recomand sa serviti  un vin care nu poate ramane nevorbit, Caloian –Feteasca Neagra, nu se trece cu vederea si ramane multa vreme in amintire. Desi se bea usor, nu este un vin facil, rotunjimea sa prietenoasa, dominata de prune uscate, cirese si visine negre, fiind doar un context pentru senzatii de trufe, cacao, ba chiar si o picatura de sange proaspat, alaturi de arome seducatoare de lemn. Alte retete interesante veti gasi in sectiunea Retete cu Carne de Porc si Vita .

Ingrediente Costite de Porc la Tigaie :

1 kg Costite de porc
1 lamaie
4 catei usturoi
100 ml ulei

Ingrediente  Bait Costite de Porc la Tigaie:
4 linguri ulei
3 linguri miere
2 linguri sos de soia
1 lingura boia dulce
1 lingurita piper macinat
1 lingurita boia iute
1 lingurita sare
3 linguri ketchup
2 linguri sos Worchester

Preparare Costite de Porc la Tigaie

Portionam costitele  si  amestecam ingredientele pentru bait  intr-un vas. Dupa ce am amestecat toate ingredientele necesare pentru bait ungem  bucatile de costite din abundenta. Asezam coastele unse intr-un vas si restul de bait ramas il turnam deasupra carnii.

Acoperim vasul cu un capac sau cu folie si o dam la rece pentru circa 3 ore (ideal ar fi sa stea cel putin 12 ore in acest bait). Asezam costitele de porc intr-o tigaie mai mare turnam deasupra circa 100 ml ulei, razuim deasupra coaja de la o lamaie si feliem usturoiul apoi turnam apa cat sa acopere putin costitele de porc.
Costite de Porc la TigaieAcoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic. Daca apa scade si costitele nu se patrund usor cu furculita mai turnam apa si lasam la foc pana acestea sunt facute si le lasam sa se rumeneasca pe toate partile. Servim alaturi cartofi prajiti,cu sos de maioneza fiarta aromatizata cu usturoi, piure de cartofi sau chiar o garnitura de legume sotate. Alaturi va propun sa serviti un Caloian- Feteasca  Neagra, de la Crama Oprisor.

Costite de Porc la TigaiePofta Buna !

Comentarii recente

  • Vera

    01/02/2016 at 12:36

    Salut,
    e culmea, ai inceput articolul direct cu vinul. Faci cumva reclama, iei ceva banuti??
    Hai pa, nu meriti bagat(a) in seama, reclamele astea ascunse nu ne plac!!
    Cat despre Like pe Facebook…pune-ti pofta-n cui.

    • Loredana

      04/02/2016 at 20:36

      Salut,
      Da, am inceput articolul cu vinul, si da am facut reclama, e vre-o problema? Credeti ca site-ul acesta functioneaza cu aer? Nu v-a rugat nimeni sa ne bagati in seama, ati intrat in ” casa ” noastra si ne tineti morala, cu ce drept? Nu stiu sa va fi intrat in casa si sa va tras la socoteala de vre-un lucru Cat despre like-ul de pe fb …e alegerea dvs daca il dati sau nu.

    • Paval Elena

      16/08/2019 at 19:42

      Vera, mie mi-a placut articolul, chiar nu e ceva deranjant, ca nu are de ce, dimpotriva un sfat bun nu strica, doar nu te obliga nimeni sa cumperi si vinul. Oricum de reteta te poti folosi, si nu cred ca site-ul cu reteta nu poate posta si altele si fara Like-ul tau, sa fim seriosi !

  • Nicoleta

    11/08/2018 at 17:26

    Hei,Vera,nu fa concluzii pripite. Faza cu vinul era doar un sfat pt un gust mai bun. Ține-ți părerile acasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram