Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cotlet condimentat la cuptor

Cotlet condimentat la cuptor
Cotlet condimentat la cuptor
Daca o faci corect din cotletul de porc care este o carne seaca poti obtine cea mai suculenta friptura ce va deveni preferata familiei tale. Este o friptura ce se preteaza foarte bine la zile de sarbatori petrecute cu familia. Ca si garnitura va recomandam orezul, cartofii, dar si salata este perfecta alaturi de friptura.

Dupa aceasta friptura cel mai potrivit vin este Sfantul Andrei de la Crama Oprisor. Un pranz bun merita sa fie insotit de un vin bun !
Sfantul Andrei are o culoare de rubiniu intens cu miros de visine, prune uscate si ciocolata. Este un vin prietenos, suplu fara asperitati. Se asociaza foarte bine cu fripturile din carne de porc.

Vin Sfantul AndreiAcum de 30 Noiembrie, de Sfantul Andrei va recomandam sa incercati atat friptura cat si vinul, sa sarbatoriti alaturi de cei dragi cu cele mai bune bucate si bauturi. Antricotul astfel preparat va fi preferatul familiei.
Pentru alte retete cu fripturi va recomandam sa vizitati sectiunea Fripturi si Garnituri !

Cotlet condimentat la cuptor – Ingrediente

1 kg cotlet de porc fara os
3 linguri ulei de masline
3 catei usturoi
2 linguri mustar
1 lingura maghiran
1 lingura busuioc
sare,piper

Cotlet condimentat la cuptor – Preparare

Punem cotletul la marinat pentru cel putin o ora la rece. Daca sta o noapte la bait este si mai bine. Cotlet condimentat la cuptor
Pentru bait amestecam uleiul de masline cu maghiranul, busuiocul, mustarul si usturoiul zdrobit. Se unge cotletul cu acest amestec si il punem la rece pentru o ora dupa cum spunea dar daca nu ne grabim il putem lasa si peste noapte. Cu cat sta mai mult cotletul la marinat, cu atat friptura este mai gustoasa.

Cotlet condimentat la cuptorIncingem putin ulei intr-o tigaie si prajim cotletul condimentat scos de la bait pe fiecare parte timp de 1 minut.

Cotlet condimentat la cuptorDupa ce l-am prajit pe fiecare parte si prinde o crusta frumoasa cotletul il asezam intr-o tava unsa cu unt ( sau untura) si punem tava in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius. Turnam in tava circa 150 ml apa si acoperim tava cu un capac sau cu folie. Lasam cotletul la prajit timp de 1 ora si 30 de minute. Intre timp mai stropiti friptura cu sosul format in tava.

Cotlet condimentat la cuptorDupa trecerea timpului infigem in carne un cutit ascutit sau o furculita si daca se patrunde usor ridicam temperatura cuptorului la 200 grade celsius si coacem carnea fara capac (folie) pana devine aramie si putin crocanta. Se scoate antricot condimentat  din cuptor si se lasa timp de 15 minute la odihna dupa care se poate felia. Daca se lasa sa stea putin friptura la odihna se poate felia foarte frumos.

Cotlet condimentat la cuptorSe orneaza friptura cu frunzulite de maghiran, fructe de catina sau rodii si se serveste cu garnitura dorita de orez sau cartofi.
Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram