Mereu mi-a placut sa incerc ceva nou. Asa s-a intamplat si de aceasta data la prepararea acestor cotlete umplute cu sunca si ananas. Nu m-am multumit doar sa le umplu cu sunca, ananas, a trebuit sa incerc si combinatia de sos de soia cu miere, ghimbir, curry, vin rosu sec, caci foarte mult imi place aceasta combinatie de dulce acrisor. In final pe langa cotletele umplute cu ananas si sunca, frumos rumenite am obtinut si un sos dulce acrisor, usor picant iar surplusul de ananas din conserva a fost o garnitura excelenta. Am servit cotletele umplute cu sunca si ananas cu un pahar de vin rosu La Cetate – Feteasca Neagra de la Crama Oprisor.
Ingrediente:
5 cotlete de porc fiecare de 250 g,
1 cutie mare cu conserva de ananas(rondele),
5 felii sunca presata (daca ar este cruda si afumata e si mai bine),
2 linguri sos de soia,
1 varf de cutit ghimbir macinat,
1 varf de cutit curry,
1 lingura miere,
100 ml vin rosu sec,,
1 lingura unt,
2 linguri ulei,
sare, piper alb dupa gust.
Preparare:
Taiem un buzunar in fiecare cotlet. Scurgem ananasul pastrand siropul din conserva, infasuram cele 5 felii cu sunca si le introducem in buzunarele din cotlet dupa care prindem cu scobitori. Intr-o tava punem 1 lingura unt si 2 ulei o incalzim usor si asezam cotletele umplute in tava.
Intr-un vas, separat punem 2 linguri de sos de soia, siropul din conserva, ghimbirul, curry, 1 lingura miere si 100 ml vin rosu sec. Punem la foc si lasam sa dea un clocot. Ananasul ramas il taiem cubulete. Sosul rezultat de mai sus il turnam peste carne, punem deasupra si bucatile de ananas taiate, presaram deasupra piper alb macinat, sare acoperim vasul cu un capac, si il punem la cuptor pana carnea se rumeneste frumos. Putem servi alaturi cartofi natur daca dorim, eu am ales sa pun langa cotlete ananasul cu sos dulce acrisor.
Comentarii recente
boxe bluetooth
14/12/2016 at 18:18Incredibil de gustos artata.
Multumesc