Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cotlete de Miel cu Mirodenii

Cotlete de miel cu mirodenii si cuscus

Cotlete de miel cu mirodenii, o reteta potrivita pentru a fi pregatita intr-o zi de sarbatoare.
Si cum se apropie sarbatoarea Sfintii Petru si Pavel recomand sa o savurati langa un vin cu acelasi nume „Sfintii Petru si Pavel” din Crama Oprisor.

Vinul este un cupaj, realizat din combinarea soiurilor rosii Cabernet Sauvignon si Merlot, ce debuteaza la nas cu note sobre, care anunta un vin greu, serios, ce ulterior se deschide repede si discret spre note usor fructate.
Gustul sau cuprinde note de fructe rosii, dulceturi si gemuri, fiind imbracat parca intr-o catifelare tandra de cacao si taninuri fine, echilibrate. ”
Vinul face parte din gama “Cupola Sanctis“, alaturi de alte vinuri de autor, scoase pe piata in serii limitate, fiecare sticla in parte avand o forma de prezentare impecabila, perfecta pentru a fi oferita in dar la ocaziile speciale…

Ingrediente
8 cotlete de miel (cam 400g in total)
1 lingurita seminte de coriandru
1 lingurita seminte de chimen
1/2 lamaie, sucul
2-3 catei de usturoi zdrobiti
2 linguri ulei de masline
o crenguta de rozmarin
sare si piper

Sosul de iaurt cu menta
150 g iaurt
un castravete mediu
2 catei de usturoi
o lingura menta proaspata,tocata
sare, piper

Garnitura
Cous Cous

cotlete-de-miel-cu-mirodenii-si-cuscus

Mod de preparare
Se sfarma intr-un mojar semintele de chimen si coriandru, se adauga usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper.
Se pun cotletele intr-un vas se adauga mixtura de condimente si se lasa la macerat pentru 1-2 ore.
Cat timp stau cotletele la macerat pregatim sosul de iaurt.
Se taie castravetele pe jumatate, se scoate cu grija semintele cu ajutorul unei lingurite apoi se da prin razatoarea de mere.
Se presara cu putina sare si se lasa cateva minute deoparte.
Se stoarce bine de zeama , se adauga peste el iaurtul , usturoiul zdrobit si menta proaspata.
Totul se asezoneaza cu piper si sare dupa gust.

cotlete-de-miel-cu-mirodenii-si-cuscus-5
Se da la rece pana a fi servit.
Cotletele marinate se pun intr-o tigaie cu putin ulei un catel de usturoi si o crenguta de rozmarin.
Se introduc la cuptor pentru 12-14 min .

La garnitura am folosit un cuscus gata asezonat (cutia i se vede in imagine) si l-am pregatit conform instructiunilor .
Se servesc alaturi de cuscus si sosul de menta.

cotlete-de-miel-cu-mirodenii-si-cuscus-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram