Foarte multa lume prefera ceafa de porc in locul cotletului motivand ca este prea seaca, iese prea uscata. Va garantez ca aceste Cotlete de porc glazurate la tigaie, sunt fragede, suculente si pur si simplu se topesc in gura. Ca sa obtii cotlete suculente trebuie sa tii cont de cateva aspecte, pe care vi le voi impartasi in cele ce urmeaza.
La inceputurile casniciei si eu evitam sa pregatesc cotlete, mereu imi ieseau seci, tari. Cu timpul am invatat cum sa le pregatesc si acum nu imi este teama sa ma apuc de aceste fripturi.
Pot sa spun ca se pregatesc foarte rapid, in maxim 30 de minute cu garnitura cu tot, poate nici atat si alaturi puteti servi un vin rosu precum vinul din gama La Cetate Feteasca Neagra de Crama Oprisor.
Este un vin a cărui complexitate surprinde plăcut după prima impresie olfactivă, ce amintește de merișoare și cacao. Atacul elegant este continuat de gustul prelung, învăluitor, care te poartă de la fructele confiate la ciocolata neagră.
Vinul se poate asocia atat cu carne de vita cat si cu carne de porc bine condimentata.
Dar sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru preparare.
Cotlete de porc glazurate la tigaie – Ingrediente
4 buc cotlete de porc fara os feliate( grosimea feliilor sa fie undeva de 2 cm)
1 lingurita sare
1 lingurita boia afumata
1 lingurita piper negru macinat( daca aveti posibilitatea va recomand sa folositi piperul proaspat macinat, da o aroma aparte carnii)
1 lingurita usturoi granule
Ingrediente Glazura
2 linguri zahar brun
2 linguri sos de soia
1 lingura otet de mere ( eu nu am avut si am folosit otetul de 9%)
2 linguri apa
1 lingurita mustar
1 lingurita sos worcester
Alte ingrediente
50 g unt nesarat
2 linguri ulei de masline pentru prajit
Cotlete de porc glazurate la tigaie – Preparare
Intr-un vas punem 1 lingurita boia afumata, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper macinat si 1 lingurita usturoi granulat si amestecam.
Cotletele de porc se condimenteaza cu urmatorul amestec pe ambele parti
Punem 2 linguri de ulei in tigaie si cand este fierbinte punem bucatile de cotlet la prajit pe ambele parti timp de 2-3 minute pe fiecare parte( eu le-am lasat 2 minute), la foc mediu spre mare formandu-se astfel o crusta pe ambele parti.
Prindem feliile de cotlet cu un cleste si prajim partea unde este putina grasime 1-2 minute pana devin aurii. Se pun feliile de cotlet deoparte la odihna acoperite sa ramana calde si pregatim intre timp sosul. Grasimea din tigaie o pastram la prepararea glazurii.
Sos pentru glazura
Intr-un bol amestecam zaharul brun, sosul de soia, apa, otetul, mustarul si sosul worcester.
Amestecam bine si sosul pentru glazura este gata pentru a fi folosit,
In grasimea in care s-a prajit carnea punem circa 50 g unt la topit si imediat turnam sosul pregatit ca in cele de mai sus.
Se amesteca si se lasa la fiert 1-2 minute dupa care turnam la acesta si sucurile rezultate de la feliile de cotlet ce au fost puse la odihna si lasam sa mai fiarba inca 30-40 de secunde formandu-se un sos mai gros de consistenta unui caramel mai subtire.
Cotletele de porc se adauga in sos si se tavalesc prin aceasta glazura timp de 10-20 secunde in sosul fierbine.
Am servit cotletele cu orez, dar merg servite si cu pireu de cartofi.
Sfaturi
Cotletele de porc – Se scot din frigider cu circa 30 minute inainte de a fi prajite. Se lasa la temperatura camerei.
Timp de gatire – Depinde de grosimea feliilor de cotlet. Pentru referinta temperatura interna sigura pentru carnea de porc este de 63 grade Celsius.
Servire – Se pot servi cu orez, fasole verde, dar si cu piure de cartofi.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Matrimoniale
12/04/2024 at 09:16Va multumesc pentru recomandari si pentru ca ne-ati impartasit secretele pentru a pregati cotlete suculente si glazurate la tigaie. Nu pot sa dau crezare la numarul mare de persoane care evita cotletul de porc din cauza secerii, dar sunt convinsa ca dupa aceasta reteta vor incerca din nou si vor fi plcut surprinse de rezultat. Sunt convinsa ca glazura delicioasa si aromele din sos vor aduce o cumpana perfecta de gusturi. De asemenea, apreciez si recomandarea pentru asocierea cu vinul din gama La Cetate Feteasca Neagra de Crama Oprisor, care va aduce o nota de rafinament si echilibru gustativ la acest preparat. Va felicit din nou si multumesc pentru ca ne impartasiti din experienta dumneavoastra culinara!