8 felii de ceafa porc ( eu am folosit pulpa rotunda )
2 buc ceapa
5-6 prune de la compot
50 ml ulei
Ingrediente pentru bait :
1 lamaie
150 ml vin alb
sare, piper macinat dupa gust
1 lingura patrunjel verde tocat
3 catei usturoi pisati
2 frunze dafin
Cum procedam ?
In prima faza pregatim baitul in care vom tine carnea macar 1 ora (bine ar fi daca am avea posibilitatea de a o lasa de pe o zi pe alta). Intr-un vas stoarcem zeama de la lamaie , peste turnam 150 ml vin alb ,condimentam cu sare ,piper dupa gust apoi mai punem si cateii de usturoi pisati si lingura de patrunjel tocat si foile de dafin. Amestecam totul si asezam feliile de carne nu prea groase dar nici prea subtiri in acest bait. Acoperim vasul bine si il dam la rece pentru cel putin 1 ora .
Dupa ce am tinut destul carnea in bait , trecem la preparare. Incalzim cele 2 linguri de ulei si bucatile de carne scoase direct din bait le prajim pe ambele parti pana capata o culoare ruginie. Bucatile prajite se scot deoparte intr-o farfurie si pe uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata rondele . Dupa ce ceapa e calita ,asezam peste bucatile de carne prajita , adaugam in acest moment si prunele taiate in 4 si peste toate acestea punem zeama de la baitul in care a stat carnea . Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba asa sub capac la foc mic pana carnea se inmoaie (daca mai e nevoie se mai poate adauga un pic de vin sau apa pana ce carnea e facuta bine ). Dupa ce carnea a fiert si zeama s-a evaporat vom obtine un sos mai gros foarte delicios . Se serveste cu garnitura de orez si cu sos de branza topita.
Comentarii recente
Edith
16/04/2008 at 14:00si friptura asta arata suuper, Leila! Vad ca esti specialista in fripturi. 🙂 Imi plac mult!