1 kg carne iepure casa
2-3 morcovi
2 radacini patrunjel verde
4-5 buc ceapa (rosie si alba)
1 ardei gras
1 gogosar
1 ardei iute
6-7 catei usturoi
2-3 frunze dafin (mai mici)
1/4 lingurita cimbru
sare, piper delikat
300 ml vin alb sec sau demisec
300 gr slanina afumata taiata cubulete
3 linguri untura
Preparare :
Intr-o tava(sa cratita mai adanca ce se poate pune la cuptor) punem untura . Curatam ceapa , usuroiul, morcovii, patrunjelul ardeiul si gogosarul. Ceapa o taiem felii mai groase , morcovii si patrunjelul se taie rondele ,usturoiul ardeiul gras, ardeiul iute si gogosarul le feliem.
Carnea de iepure o condimentam din abundenta cu sare si piper. Am pregatit toate , acum sa vedem ce avem de facut mai departe. In tava in care am pus in prealabil untura asezam ceapa ,morcovii, patrunjelul, usturoiul, ardeii (gras si iute) ,gogosarul apoi punem deasupra bucatile de carne condimentate si bucatelele de slanina afumata si foile de dafin. Turnam peste 300 ml vin alb sec (demisec) completam cu apa pana carnea se intrezareste ca niste insulite , se presara deasupra un pic de delikat si 1/4 de lingurita cimbru .
Totul il dam la cuptor si asteptam cu rabdare sa se prajeasca carnea . Servim cu pireu de cartofi.
Pofta Buna !!!!
Comentarii recente
Bucataria-Paradis
24/09/2008 at 16:58Pe mine mai convins.Ma duc azi sa fac papa.Cit despre retetele cu ciuperci ce le-am vazut pe aici…super…ma duc sa le studiez si sa pun in aplicare,ca sint fan ciupercute.
Alexandru
29/06/2010 at 20:51EXTRAORDINARRRRRRR
Am incercat asta si este o nebunie..Papilele gustative o iau Razna cind introduci furculita cu carne in gura….
:))))
MULTUMIM Lia :))
Leila
30/06/2010 at 13:52:))Cu placere Alex 😛 .In scurt timp punem si de un bogracs , ce zici ? :))
Anonymous
15/04/2012 at 10:49MA DUC SA INCERC PESTE CATEVA ORE VA SPUN CUM A IESIT ….
Cosmin
19/12/2012 at 20:11La ce temperatura lasam iepurele la cuptor sa iasa cat mai fraged