Ingrediente :
1 bucata pulpa rotunda porc,
7-8 catei usturoi,
slanina afumata,
2 morcovi,
1 patrunjel,
1/2 telina,
6-7 bucati ceapa,
2 linguri untura,
250 ml vin alb demisec,
1 l supa de carne sau legume,
5-6 bucati carnati afumati,
1/4 lingurita rozmarin maruntit,
Preparare:
Curatam legumele si le taiem felii. Usturoiul se curata si taiem cateii in jumatate. Slanina afumata o taiem bastonase. Cu un cutit cu varf ascutit facem incizii dese pe suprafata carnii in care vom introduce cate o feliuta de slanina si usturoi. Punem untura la incins intr-o tigaie si rumenim carnea astfel impanata pe toate partile.
Untura ramasa o punem in tava in care vom coace friptura. Peste untura ramasa adaugam legumele feliate, eventual si surplusul de usturoi daca ne ramane, bucatile de carnati afumat si peste toate acestea asezam carnea „rumenita” pe care o condimentam cu sare si piper alb macinat. Presaram deasupra rozmarinul, adaugam supa de carne sau legume si vinul. Acoperim cu un capac tava (sau cu folie de aluminiu) si dam la cuptorul incalzit pana carnea se patrunde usor cu furculita. Se serveste taiata felii alaturi de legumele din tava si cate o bucatica de carnat si pireu de cartofi.
Pofta Buna !
Comentarii recente
yaya6
26/03/2012 at 10:19cand vezi farfuriuta aia poti sa mai zici ceva????inghiti in sec si nu mai ai cuvinte…..
Beth
26/03/2012 at 11:45Ce rôti de porc et excellent sa donne envie de le dévoré!
naty, galati
26/03/2012 at 17:05yamy,…ce bunatate
TeoBucatar
26/03/2012 at 22:09Wow,o nebunie de friptura asa de aromata si cu afumatura…
Rasol de porc cu bere la cuptor | Selgros Cauta Pasiunea
08/10/2019 at 11:24[…] Alte fripturi, din aceeași „familie”, pe care le pregătesc cu mare drag și pasiune sunt „Adidașii” de porc la cuptor ori Friptura de porc împănată. […]