E vara si iesirile la iarba verde sunt nelipsite in weekend cand se incing gratarele si toata lumea e relaxata.
Si daca tot vorbim de incins gratarul, eu va propun o friptura de vita la gratar, mai exact un flat iron de vita Angus, fraged si gustos.
Luna trecuta va aratam cateva piese de vita Angus ce le-am primit de la Karpaten Premium Angus. Printre ele se afla si un pachet cu cateva bucati generoase de flat iron, o friptura fin marmorata ce se poate pregati la gratar sau tigaie dar si retete de friptura slow cooked sau fajitas.
Eu am ales sa o pregatesc pe un gratar de fonta, a iesit tare gustoasa si frageda, cred insa ca pe un gratar de lemne sau carbuni iese si mai grozava.
Am pus alaturi o salata calda de dovlecei cu porumb si rosii cherry si un sos de rosii uscate cu usturoi.
Va las mai jos inca doua retete cu carne de vita pe care vi le recomand cu incredere!!
Friptura de vita la gratar- Ingrediente
- 500 g flat iron Angus
- ulei de masline
- sare si piper
- Salata de porumb si dovlecei
- 1 zucchini
- 1 porumb
- 200 g rosii cherry
- zeama de la jumatate de lamaie
- ulei de masline
- fasii se parmezan
- frunze de busuioc proaspat
- sare si piper
- Sos de rosii uscate
- rosii uscate in ulei si ierburi
- ulei de la rosii
- 2 catei de usturoi
- zeama de la 1/2 lamaie
- piper macinat
Cum preparam friptura de vita la gratar
Carnea la temperatura camerei se se sterge bine cu prosoape de hartie si se unge cu ulei de masline pe ambele parti si se condimenteaza cu sare si piper.
Se incinge gratarul(in cazul meu un gratar de fonta) si se aseaza friptura.
Se tine pe gratar cam 4-7 min pe fiecare parte pana ce ajunge la temperatura interna dorita.
Eu am ales sa o fac medium rare, cand a ajuns la temperatura interna de 57°C am dat-o deoparte si am acoperit-o cu o folie de staniol lasand-o cam 10 min.
* timpul de gatire poate varia si in functie de grosimea carnii dar si de temperatura gratarului.
Cum pregatim salata calda
Porumbul si dovlecelul taiat felii se stropesc cu ulei de masline si se pun pe gratarul incins. Se rumenesc pe toate partile apoi se scot pe un platou.
Se indeparteaza boabele de porumb cu un cutit, se adauga feliile de dovlecel, rosiile cherry taiate in doua, zeama de lamaie, sare, piper si ulei de masline. La final se adauga fasii de parmezan( eu le-am uitat, nu apar in poza) si frunze proaspete de busuioc.
Cum pregatim sosul de rosii uscate
Se pun rosiile intr-un chopper, se adauga ulei din borcan si se completeaza cu putin ulei de masline, usturoiul si zeama de lamaie. Se mixeaza pana se obtine un sos delicios. Se condimenteaza cu piper sau fulgi de chilli, dupa preferinta.
Cum se portioneaza friptura de vita
Dupa ce friptura a stat la odihna 10 min, se portioneaza cu un cutit bine ascutit in fasii subtiri si egale, se aseaza pe farfurie alaturi de sosul de rosii uscate si salata calda de porumb si dovlecei.
Se mananca cu mare pofta, e frageda si foarte gustoasa !!
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Fimax pentru o coacere uniformă
20/07/2023 at 14:04Această friptură de vită la grătar este o adevărată delicatesă. Carnea s-a primit fragedă și suculentă. Grătarul l-am cumpărat de pe Fimax, el mi-a asigurat o coacere uniformă și gustul delicios al fripturii.
Advertoriale.pro
27/07/2023 at 09:40Am incercat acesta reteta si trebuie sa spun ca a iesit o mare reusita! Am facut-o inainte sa scriu articolul si ne-am terminat tot meniul. Este o reteta simpla dar gustoasa si mai ales sanatoasa, carnea e frageda iar sosul ofera acel plus necesar pentru un mic dejun sau cina in familie. Va invit sa incercati reteta si sa ramaneti cu mine si la urmatoarea, pana atunci rasfatati-va cu preparate fragede si gustoase.