Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye
Un lucru va pot spune cu siguranta ,trebuie sa incercati aceasta Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye. De multe ingrediente nu avem nevoie si totusi ,din ceva putin si simplu iese ceva demential….
Ia sa vedem cam ce ne-ar trebui , sa zicem pentru 4 persoane sanatoase. Bine, bine! Sunt suficiente si 8 felii de carne, doua pentru o persoana daca nu este atat de mancacioasa. Daca luam in considerare ca avem si garnitura in farfurie sunt suficiente 2 felii. Personal as merge mai bine pe combinatia carne si salata, orezul sau cartofii la mine ar liposi din farfurie … .
Ingrediente Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye
12 felii de carne(ceafa, pulpa de porc ,cotlet)
piper proaspat macinat,
sare, boia dulce,
1 lingura faina,
300 ml lapte
150 ml ulei . Secretul fripturii consta in marinata pe care o pregatim, din nimic altceva decat din 4-5 catei de usturoi pisati si pusi in 300 ml lapte dulce.
Preparare Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye
Pana aici a fost usor ,acum trecem la indicatiile pretioase .Feliile de carne nu trebuie sa fie nici prea groase ,dar nici prea subtiri .Se sareaza din abundenta si se aseaza in marinata de lapte cu usturoi. Secretul fripturii consta in marinata pe care o pregatim din 4-5 catei de usturoi pisati pusi in 300 ml lapte dulce. Se lasa pana a doua zi la rece carnea in aceasta marinata.
Daca carnea nu este acoperita in intregime de lapte ,nu va zgarciti, mai adaugati lapte sa acopere bucatile de carne in intregime.
A doua zi scoatem feliutele de carne din marinata. Se sterg cu un servet cat sa se absoarbe in mare umezeala.
Se presara cu piper, cu boia dupa care se pudreaza cu putina faina pe ambele parti. Uleiul se pune la incins si asezam feliile de carne dichisite la prajit sub capac la foc domol .
Servim carnita cu orez (rizibizi) , sau cu piure de cartofi si cu salata verde . Noi asa pregatim Orezul Rizibizi . Va recomadam sa incercati si Friptura cu capac de Smantana.
PS. Reteta a fost pregatita de zeci de ori. Poza initiala din 2008 al acestui preparat este cea de mai jos, acum am evoluat zicem noi si am atasat poze noi la friptura. Totusi voi atasa si imaginea initiala pentru a se vedea diferenta de exercitiu dobandita in decurs de 9 ani .
Pofta Buna !
Comentarii recente
nico
02/04/2008 at 13:15Foarte tare frate!Dar cum e orezul ala „rizibizi” ?
Leila
02/04/2008 at 14:06cauta nico la garnitura si gasesti rizibizi .
nicomaritza
03/04/2008 at 16:50Cu orezul m-am lamurit.Tehnica asta moderna ma scoate din minti.Am facut astazi aceasta friptura care este extraordinar de buna.
Leila
03/04/2008 at 22:20ma bucur ca ti-a placut nico
Edith
04/04/2008 at 08:36super! trebuie sa o incrc si eu! Cred ca e dementiala!! 🙂
Leila
06/04/2008 at 00:28Edirh , numai daca incerci friptura poti sa iti dai seama cum e . pupice .
Edith
12/04/2008 at 19:25gata, am facut-o!! Suuuper! Cea mai buna fripturica pe care am mancat-o!!
Merci mult, Leila!!
Week-end placut in continuare, Leila si Lory!
Puup!
Leila
12/04/2008 at 23:26Si la noi a fost foarte apreciata Edith . Ma bucur ca va placut .:)
Laura
27/01/2011 at 23:09Friptura ta reactualizata. Am taiat si noi porc, prima data pe taramurile astea, si ma tot gandeam ce sa mai gatesc cu carnita. Stiam eu ca ai niste retete super! Te pup cu drag
Mitinita
31/03/2011 at 21:00ez az!!! ce ma bucur ca am gasit-o!
Anonymous
03/01/2012 at 03:13Super Tare , Friptura, am incercat`o si eu …si e ….nici nu am cuvinte :X:X:X: !!!!!
claudia
02/02/2012 at 13:59Cea mai buna fripturica pe care am mancat-o:))Minunata..ms
Leila
03/02/2012 at 23:36Sa va fie de bine ! :*