Sarbatoarea pascala se apropie cu pasi repezi, inca mai lucram la meniu in functie de gusturile fiecaruia, insa un lucru este de stiut, ca friptura nu o sa lipseasca de pe masa de Pasti.
Cea traditionala este din carne de miel dar nu e ceva batut in cuie, fiecare isi pregateste ce le place, tot ce conteaza sa fie gatit cu dragoste pentru cei dragi.
E stiut ca multi nu mananca carne de miel, tine doar de gust, asa ca alternativa poate fi pui, curcan, rata, porc, iepure sau alta carne de vanat.
Eu astazi va propun aceasta reteta de iepure la cuptor cu vin si rozmarin, am pregatit-o cat mai simplu, dintr-o carne frageda din iepure de casa. L-am cumparat dintr-un magazin, unde gasiti foarte multe sortimente de carne proaspata sau congelata , in functie de preferinte.
Iepurele meu a avut undeva la 1,5 kg, din care am inlaturat burta si coastele pe care o sa le folosesc alaturi de alte bucati dintr-un alt iepure, pentru o tocana sau vad eu 🙂 .
Cei ce inca nu au incercat carnea de iepure si sunt reticenti in a o consuma, va spun ca aduce a pui.
Daca ar fi pregatita din ea o salata tip boeuf sau chiar tocata, atunci cu siguranta nu ati sti ca e iepure.
Este o carne sanatoasa fiindca nu contine grasimi, poate fi pregatita asa, simplu , la cuptor, sau se pot face diverse mancaruri cu sos.
Este o friptura gustoasa, se face rapid si e perfecta pentru masa de Pasti!! Ca sa va convingeti cat de usor ajunge in tava, am pregatit si un filmulet video, il gasiti mai jos!!
Va las inca doua retete unde am folosit carnea de iepure, mie mi-au placut foarte mult!!
Iepure la cuptor cu vin si rozmarin- Ingrediente
- Ingrediente
- un iepure de 1,5 kg
- Marinada
- 50 ml ulei de masline
- 150 ml vin alb
- 5 catei de usturoi, pisati
- 1 crenguta rozmarin, maruntita
- 1 crenguta cimbrisor, maruntita
- 1 lingurita miere
- sare si piper
- Pentru la cuptor
- zeama de la 2 portocale
- 100 ml apa
- 1 capatana usturoi
- crengute de rozmarin si cimbrisor
Iepure la cuptor cu vin si rozmarin- reteta video
Cum pregatim iepurele la cuptor
Iepurele se portioneaza in bucati potrivite si se pune in tava. Separat, intr-un castron se pun toate ingredientele pentru marinata si se amesteca cu un tel pana la omogenizare.
Marinada se toarna peste carnea din tava, se intoarce pe toate partile pentru a fi cuprinsa peste tot si se adauga apoi crengute de rozmarin si cimbrisor.
Se acopera cu folie si se da la rece pentru cateva ore sau peste noapte.
Inainte de a fi introdusa in cuptor , tava se scoate din frigider si se lasa pana ajunge la temperatura camerei. Se adauga zeama de portocale, apa si se pune in tava capatana taiata in doua si crengutele de ierburi.
Se acopera tava cu hartie de copt umeda si folie de staniol, si se introduce in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 60 min. Din cand in cand carnea se intoarce, iar in ultimele 15 min se indeparteaza folia pentru a se rumeni.
Se mananca fierbinte alaturi de garnitura preferata. Poate fi mamaliga, piure de cartofi, legume la cuptor sau orice alta garnitura care va e pe plac.
Sa aveti spor si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Constantin
07/04/2023 at 17:45Pare o reteta delicoasa si abia astept sa o incerc. Sper sa mai postezi retete de genul:)