Imi place ca langa peste sau fripturi de vita, pasare sau porc sa pun intotdeauna si o garnitura de legume. Cea mai la indemana garnitura este din legumele sote, asa ca mai mereu am in frigider legume din care sa incropesc rapid o garnitura.
Pentru perioada iernii prefer sa imi fac in congelator un stoc de legume gustoase de la producatori locali asa ca de fiecare data am cautat moduri inedite de a le conserva.
Pentru astazi va propun aceste legume cu unt pentru garnitura, ce pot fi gata in cateva minute.
Pentru a le pastra in congelator in conditii optime, eu m-am folosit de noul meu APARAT DE VIDAT HEINNER HAV-EDC120SS de la Heinner Electrocasnice
Este un aparat indispensabil in bucatarie, cu el se pot vida legume, fructe, carne, branzeturi, sau orice iti trece prin cap. Astfel se mareste perioada de pastrare a alimentelor in conditii optime, se preintampina risipa si se face economie la buzunar.
Pe langa vidare umeda, uscata, sigilare are si functia de marinare, ce e mai mult decat utila. Astfel se scurteaza timpul cu orele pentru marinarea carnii.
Cum se face asta, dar si toate detaliile despre acest aparat, pe care eu il ador, colega mea a explicat detaliat in reteta de mai jos, click pe imagini!!
Legume cu unt pentru garnitura- Ingrediente
- Pentru 2 pachete cate 2 portii/pac
- o conopida potrivita (800g)
- un broccoli potrivit
- 3 morcovi
- unt aromatizat
Cum pregatim legumele cu unt pentru garnitura
Modul de preparare este unul simplu si la indemana orcui. Eu am ales aceste trei legume, insa fiecare poate folosi ce e pe plac.
Conopida si broccoli se taie in buchetele mici, se trec sub jet de apa pentru a indeparta eventualele impuritati si se pun intr-o strecuratoare pentru a indeparta apa.
Morcovii se curata, se spala si se taie in rondele ondulate.
Astfel legumele pregatite se aseaza pe rafturile aparatului de gatit la aburi, eu am folosit acest Aparat de gatit cu aburi HSA-1000XMC .
In partea de jos se aseaza morcovii apoi conopida si brocolli. Se seteaza pentru 20 min. si se lasa sa isi faca treaba.
Dupa ce legumele sunt gata, se lasa sa se raceasca bine apoi se impart in doua.
Untul aromatizat se scoate din congelator si se taie in rondele.
Cum se videaza legumele
Rola de pungi se pune in locul ei din aparat, se stabileste o dimensiune si se taie cu cutterul incorporat.
Se sigileaza punga la un capat cu ajutorul functiei de sigilare, se introduc legumele in punga, si se pun si rondelele de unt.
Se aseaza capatul pungii in aparat, se selecteaza modul „delicat”, se apasa butonul Food functia „umed” apoi se apasa butonul vidare/sigilare.
Dat fiind ca legumele sunt fragile fiindca sunt gatite, am oprit functia de vidare in momentul cand am considerat ca e scos destul aer din punga, in asa fel incat sa nu le stranga prea tare. Oprirea se face apasand butonul „Seal / sigilat” , in acest moment aparatul face doar operatiunea de lipire.
Pungile astfel pregatite se pun in congelator si se folosesc la momentul dorit.
In momentul cand le folosim, se taie punga si se rastoarna legumele congelate in tigaia incinsa fara a adauga alt fel de grasime.
Dupa parerea mea untul pus in punga este destul pentru ca legumele sa fie trase la tigaie, si sa fie condimentate. Se pot adauga si alte ingrediente daca se doreste.
Acest amestec de legume mie imi place sa il folosesc ca si garnitura pentru un peste, daca pun alaturi si un sos de iaurt, este masa perfecta!!
Sa aveti spor si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!