Participam cu aceasta reteta la „Provocarea lunii Decembrie 2011 – Dulce Romanie” gazduita de minunata noastra gazda Brandusa . Cum sunt indragostita de ghimbir, nu as fi putut rata aceasta provocare. Multumim pentru gazduire .
Ingrediente:
1 kg ceafa porc,pulpa porc,cotlet porc(la alegerea fiecaruia),
mustar dulce,
500 ml bere,
1 bucatitica ghimbir proaspat(1/4 lingurita ghimbir praf),
2 catei usturoi,
sare, piper,
6-7 bucati ceapa,
200 g unt topit,
50 ml ulei,
supa de legume, sau supa de carne,
Preparare:
Eu am folosit ceafa de porc pe care am feliat-o in felii de circa 0.5 cm. Ungem feliile de carne cu mustar din abundenta pe ambele parti. Asezam carnea unsa cu mustar intr-un vas si deasupra razuim ghimbirul (sau presaram ghimbir macinat) si usturoiul. Peste carnea astfel pregatita turnam 500 ml bere. Acoperim vasul cu un capac si o lasam la temperatura camerei pana a doua zi.
Felile de carne tinute in acest bait, le scoatem si le taiem in 3 pe lungime in asa fel incat sa nu le taiem complet. Impletim cele 3 fasii si le prindem cu o scobitoare. Le condimentam cu sare si piper.
Intr-o tava de fripturi punem untul topit si uleiul, asezam impletiturile de carne si printre ele asezam ceapa curatata si taiata in 4. Deasupra turnam supa de carne cat sa acopere putin canea din tava. Acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu si o dam la cuptor unde o vom tine pana ce se va rumeni frumos.
Se pot servi alaturi de pireu de cartofi cu sosul rezultat, sau alaturi de garnitura de orez sau cartofi aurii.
Comentarii recente
Ramona Alina
05/12/2011 at 23:11Ai, ce bunãtate si ce aspect!felicitãri:)
Leila
06/12/2011 at 12:55Multumim , Ramona !
catkitchen
06/12/2011 at 17:20delicios muschiulet !!!
Licuta Marin
06/12/2011 at 20:42Tare bine mai arata si de gust ce sa mai zic…super, super bun!!!Pupici!
Oana
10/12/2011 at 02:01arata minunat, compimenti !! , am sa o incerc si eu cat de curand :*