Muschi Maseteri cu Bere la Cuptor
Ce sa o mai lungim atat, muschi maseteri sau obraji de porc e unul si acelasi lucru. Dupa mine acesti obraji de porc sunt o parte neglijata din porc dar care sut extraordinari de buni.
Ideea de a prepara obraji de porc mi-a venit dupa ce am fost la o nunta unde s-au servit aceste delicatesuri. Sosul nu mi-a fost pe plac asa ca am combinat dupa gustul meu reteta finala. Am pornit de la Ciolanul cu bere, Adidasii la cuptor si Puiul pe ciolan in a pregati aceasta reteta. Putin din fiecare, una doua ingrediente in plus si uite asa a luat forma aceasta friptura care s-a repetat de cateva ori pana acum.
Daca vreti sa mancati cea mai buna carne de porc, moale, usor de mestecat, usor gelatinos atunci acesta este muschiul perfect de gatit.
Preparati la foc domol, cu sos este o minunatie, un curcubeu pe cerul gurii veti simti in momentul in care veti fi luat prima imbucatura din aceasta friptura. Cu toate ca friptura mea se pregateste cu bere eu va recomand dupa, un vin rosu sec sau demisec.
Pentru 4 persoane avem nevoie de …. Gateste si tu cu Pasiune !
Ingrediente Muschi Maseteri cu Bere la Cuptor
12 bucati muschi maseteri fara os
8 bucati ceapa rosie sau alba
8 catei usturoi
2 linguri Pasta de Gulyas iute (sau pasta de ardei iute)
1 lingura otet balsamic
1 lingurita sare
1 lingurita piper proaspat macinat
¼ lingurita nucsoara proaspat macinata (are aroma si gustul mai pronuntat)
1 lingurita chimen macinat
1 lingurita rozmarin maruntit
1 lingura mare miere de albine
500 ml bere blonda dar merge si neagra daca aveti la indemana
2-3 linguri untura de porc
50 ml ulei
supa de carne (daca nu aveti se poate pune si apa sau supa de legume)
Preparare Muschi Maseteri cu Bere la Cuptor
Usturoiul se curata si se piseaza intr-un vas mai maricel 5 catei. Adaugam 1 lingurita de sare si o frecam cu lingurita adaugand treptat putin cate putin ulei. Obtinem astfel o pasta de usturoi la care adaugam pasta de gulyas iute, pierul macinat, nucsoara, chimenul si se amesteca. La final adaugam mierea.
Cu acest bait, ungem bine muschii maseteri pe care ii punem intr-un vas si baitul ce ramane se va turna peste ei. Se presara cu rozmarin, se acopera cu folie si se lasa la rece pentru cel putin 12 ore.
Dup ace au stat la rece, curatam ceapa, o spalam si o punem la scurs. O taiem in patru. Intr-un vas in care vom face friptura punem la incins untura si prajim muschii pe toate partile sa facem capac. In untura ramasa punem ceapa taiata, o calim putin, adaugam muschii prajiti , turnam peste restul de bait daca a mai ramas, Berea,restul de usturoi feliat si putina supa de carne (sau apa cat sa treaca peste muschi).
Se acopera cu un capac, sau folie si se pune la cuptor pentru circa 2 ore la foc incet. Daca mai e nevoie adaugati cate putina supa sau apa si lasati sa scada pana muschii se patrund usor si se formeaza un sos brun mai grosut.
Friptura de Muschi Maseteri cu Bere la Cuptor se serveste cu cartofi natur sau piure de cartofi, salata de varza, dar dupa mine merge de minune si o salata de sfecla cu hrean sau chiar muraturi asortate in otet sau saramura…. .
Pofta Buna!