Acest Muschiulet de porc fraged la cuptor, se pregateste foarte rapid si carnea este una frageda si suculenta la final. In doar maxim 20 de minute aveti parte de cea mai savuroasa friptura pe masa.
Si normal, langa aceasta friptura merge de minune un vin bun din gama Maiastru Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor
Maiastrul Cabernet Sauvignon, e un vin atât de expresiv şi de texturat, încât aproape că se mănâncă, nu se bea. Cu rotunjimea-i caracteristică de vin bărbătesc, solid, se dezvăluie rapid ca un adult jucăuş, cu nuanţe ce amintesc de copilărie – coacăze, ciocolată neagră, cacao şi… vişinele furate din vecini, mai zemoase şi mai gustoase decât cele din piaţă sau din propria livadă. O urmă de mineralitate îi sporeşte profunzimea şi, alături de taninii bine integraţi, îl transformă într-un vin prietenos şi deschis.
Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie si cum se pregateste aceasta friptura savuroasa din muschiulet de porc.
Muschiulet de porc fraged la cuptor – Ingrediente
1 bucata muschiulete de porc (450 500g)
1 lingura ulei
1 lingura mustar
30 g unt taiat bucatele
4 catei usturoi
1/4 lingurita cimbru macinat
sare, piper macinat
Preparare
Muschiuletul se curata de pielite si grasime si se lasa la temperatura camerei pentru cel putin 1 ora pentru a se gati uniform.
Capatul mai subtire al muschiuletului se indoaie si se leaga cu ata ca sa avem un muschiulet cam de aceeasi grosime. Pornim cuptorul sa se incalzeasca intre timp la 180 grade.
Muschiuletul se unge cu ulei si se maseaza si il lasam deoparte 5 minute. Incingem o tigaie si prajim muschiuletul pe fiecare parte cate 2 minute. Pe laterale il vom praji cate 1 minut. Prajirea se face pentru a sigila carnea astfel se pastreaza sucurile in timpul gatirii in cuptor si carnea va fi suculenta.
Se ia carnea de pe foc si se pune intr-o tigaie pe hartie de copt pana pregatim ingredientele cu care vom condimenta muschiuletul.
Intr-un vas punem lingura de mustar, usturoiul zdrobit, sarea si piperul macinat si amestecam pana la omogenizare. Cu acest amestec vom unge bine muschiuletul de porc.
Deasupra carnii vom pune bucatele de unt din loc in loc si punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru timp de 10 minute, maxim 13 minute, ca sa obtinem o friptura frageda si suculenta.
Dupa trecerea timpului scoatem tava din cuptor, acoperim friptura cu hartie de copt sau un capac si lasam la odihna 10 minute ( in acest tipm carnea inca se gateste).
Dupa ce a stat la odihna se taie felii si se serveste cu ce garnitura va este pe plac.
Alte retete cu muschiulet de porc
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!