Pulpa de miel in sos de vin rosu, reteta culinara. Friptura la cuptor din carne de miel.Friptura de miel cu vin rosu. Pulpa de miel impanata.
Pulpa de miel in sos de vin rosu-Ingrediente
1,5 kg pulpa de miel
o lg miere albine
250 ml vin rosu
3 cepe rosii
cimbru proaspat
o lamaie
o capatana usturoi
maghiran Kotanyi
rozmarin Kotanyi
menta Kotanyi
boabe de ienibahar Kotanyi
boia de ardei dulce Kotanyi
piper mozaic
sare
3 lg ulei
Pulpa de miel in sos de vin rosu-MOD DE PREPARARE
Pulpa de miel se impaneaza cu bucati de usturoi se condimenteaza cu un amestec din boia dulce, piper mozaic, menta verde, maghiran, rozmarin si sare. Se aseaza intr-un vas de lut uns cu 2-3 lg ulei, turnam vinul amestecat cu mierea de albine punem si feliile de lamaie cimbru verde, ceapa rosie taiata joulien mai mare, restul de usturoi si cateva boabe de ienibahar.
Acoperim si punem vasul la cuptor cam 60-70 min la foc potrivit.
Ultimele 10 min inlaturam capacul /folia si lasam sa se rumeneasca usor.
Se serveste alaturi de sosul format si ceapa caramelizata.
Comentarii recente
sarah
14/09/2011 at 17:43minunata!eu nu ma omor dupa miel dar sotului meu sigur i-ar placea.pup
felis
14/09/2011 at 21:58Foarte bine arata rezultatul!
jani
11/04/2012 at 23:02deci ceapa rosie intra si ea impreuna cu mielul in cuptor nu?
Lory
12/04/2012 at 23:33Jani ai dreptate ceapa merge la cuptor impreuna cu mielul 🙂
Se pare ca am omis-o din reteta 😀 Acu merg sa corectez
Multumesc :*
jani
14/04/2012 at 17:10prepar si eu reteta ta Lory, dar nu am pus lamaie, miroase …..mmmm
Lory
15/04/2012 at 17:05Sper ca a iesit pe gustul tau 🙂 Pup