Nu pot sa zic decat ca aceasta Pulpa de rata la sous vide a fost delicioasa si cu siguranta de Craciun va fi din nou pe masa noastra. Carnea a fost frageda de ti se topea in gura, iar Merlot-ul din gama Maiastru de la Crama Oprisor a fost perfect langa acest preparat.
Vin rubiniu intens, cu inflexiuni violete și arome tipice de fructe de pădure şi cireşe. Proaspăt, catifelat și uşor de înţeles, Merlot-ul atrage prin fructuozitate, corpolență şi lipsa asperităţilor din postgust.
De ce la sous vide? Se merita investitia pentru un stick de sous vide? Cu siguranta! Carnea devine atat de frageda si unde mai pui ca poti pregati din timp carnea ce urmeaza a fi pus la cuptor si timpul de gatire se scurteaza foarte mult.
Eu am pregatit mai multe pulpe la sous vide pe care apoi le-am pus la congelator si le voi folosi in timp ca sa economisec timp.
Poate ziceti de ce nu le-am facut pur si simplu la cuptor. Da, se poate pregati si la cuptor dar necesita timp indelungat pentru a fi bine facute, cel putin 2 ore, pe cand asa pregatite din timp coacerea la cuptor nu dureaza mai mult de 15 minute. In acest timp poti pregati garnitura pentru masa de pranz.
Pulpa de rata la sous vide – Ingrediente
8 pulpe de rata
1 buc. portocala
sare, piper macinat
rozmarin sau cimbru
untura de rata, sau porc, sau ulei daca nu aveti untura
Preparare
Am condimentat pulpele de rata cu sare si piper macinat. Fiecare pulpa am pus-o in punga de vidat si peste am pus o ramurica de rozmarin si o fasie de coaja de portocala.
Am stropit cu ulei si pulpele astfel pregatite le-am vidat individual( nu am avut untura).
Intr-o oala mare am pus apa si am atasat stickerul pentru sous vide. Am reglat temperatura la 76 grade celsius si timpul de 8 ore. Toate acestea le-am facut intr-o seara ca pe a doua zi sa am pulpele pregatite.
A doua zi am scos pulpele am lasat deoparte 4 bucati ca sa le pregatesc pentru pranz si restul le-am pus la congelator pentru o alta zi.
Pulpa de rata la sous vide
Am desfacut pulpele din punga de vidat, le-am asezat intr-o tava pe hartie de copt si le-am pus in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 15 minute, incalzire sus-jos.
In acest timp am pregatit salata de varza rosie. Cand pulpele s-au rumenit frumos le-am scos din cuptor si le-am lasat 5 minute la odihna acoperite dupa care le-am servit cu piure de cartofi si salata de varza rosie.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Pofta buna va doresc!